Ridder Mathis op bezoek in Kasteel van Horst

Mathis is zot van ridders, ik denk zoals zo veel kindjes rond de leeftijd van 3-4 jaar. Buiten zijn ridderkasteel van Playmobil, heeft hij ook nog tal van zwaarden, helmen, schilden en veel meer. Vaak denkt hij ook dat hij ettelijke eeuwen terug leefde, inclusief de boertigheid en de vele zwaardgevechten van de ridders van toen! Op bezoek in het Kasteel van Horst

Het Kasteel van Horst

Het voorbije weekend waren het de kasteelfeesten in het ‘Kasteel van Horst‘. We dachten onze ridder blij te maken en een bezoekje te brengen. Het was gewoonweg GE-WEL-DIG! Wij zijn volgend jaar opnieuw van de partij, dat is zeker.

Gelukkig stond dit zondag op de kalender aangeduid, ik vermoed dat de bezoekers van zaterdag redelijk uitgeregend zijn. Wij hadden het perfecte weer, wat het nét dat beetje leuker maakt.

Bij onze aankomst zijn we eerst het kasteel zelf gaan bezoeken. Van de ontvangstzaal, tot boven in het topje van de toren. Een serieuze klim, in een kleine doorgang, met een baby van 12 maanden op de arm en een handtas vol prularia. Ok die gaan we deze week ook nog eens onder handen nemen. In iedere ruimte staat er een totem met meer informatie op, de kids moeten iets zoeken in de ruimte of op zoek gaan naar Viola de vleermuis.


  
Vervolgens was het tijd om naar het eerste riddergevecht te gaan kijken. Best wel grappig, volwassen mannen die eigenlijk gewoon een dag vol fun beleefden. Mathis was onder de indruk! Er zijn in het totaal 4 gevechten, wij hebben er 2 meegevolgd. Ze vertellen er een leuk verhaal rond, maken het grappig door de randactiviteiten. Soms een beetje slecht geacteerd maar grappig was het zeker.

  
 En dat was niet alles, er waren roofvogels, we hebben een hondenshow gezien, er was een avonturenland aangelegd, hij heeft een ridder kruidenzakje gemaakt, een medaille en natuurlijk een nieuw ridderitem geshopt voor bij de collectie. Las but not least zijn we lekker gaan eten op het domein, een brasserietje met een leuk aanbod van lekkers & natuurlijk kids proof ;-). Het was echt een ‘schot in de roos’!  

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: