mamablog kerstmis

Kerst aftel met mamablog Annelies beleeft

Tweede Kerstdag en dus tijd om mijn lijstje af te werken met mamablog Annelies beleeft. Mama Annelies heeft haar handen vol met kleine Kerstengel Mona. Naast Ester & Nathalie, ben ik trouwe fan van haar blog & volg ik haar op de voet op Instagram. Hoe beleven zij Kerstmis?

Mamablog Anneliesbeleeft

Ondertussen zijn we al tweede Kerst dag, ben jij misschien nog altijd aan het vieren of ben je voldaan na de voorbije dagen. Wij hebben nog één feest in het verschiet en tellen dan af naar het nieuwe jaar. Nog een laatste mama in de rij, Annelies vierde samen met haar familie Kerstmis. Annelies ging even door een donkere periode, haar mama werd overwacht ziek, het feit dat haar mama nog steeds bij haar is maakt Kerstmis toch wel extra bijzonder dit jaar vermoed ik!

SNELLE KENNISMAKINGSRONDE

Naam Annelies Vervoort

Bekend van blog Annelies beleeft

# mini’s Mona, 18 maanden

Jouw lievelingsfoto

mamablog anneliesbeleeft

Jouw levensmotto Do more of what makes you happy

Wanneer maakt jouw hart een sprongetje? Als in Mona van de crèche ga halen en ze “mamaaaa” roept en komt aangerend. Of als ze me wakker maakt en ik zie dat het al 9u is ?

En kook je over van woede? File, file, file. Kijkfiles bij uitstek!

Kerst weetjes van mama Annelies

 1. Damn het eindejaar is in zicht” of “Jeah Kerst, gezelligheid, cosy, familie“?
  Ik kijk altijd enorm uit naar de eindejaarsperiode, maar ik ben ook altijd blij als het voorbij is. Ik geniet van de gezelligheid, het samen zijn, de cadeautjes kopen en krijgen. Maar laat ons eerlijk zijn, het is ook altijd geweldig druk. En ik eet ook elk jaar veel te veel.
  Dit jaar is het voor ons ook iets anders. Mijn ouders zijn enkele jaren geleden gescheiden en Kerst is sindsdien altijd een beetje zoeken. Maar dit jaar zal mijn mama nog in het ziekenhuis liggen. Misschien komt ze met Kerst naar huis maar dat is nog niet beslist. Het zal hoe dan ook een beetje een vreemde Kerst worden.
 2. Hoe kijk je als mama uit naar die eindejaarsperiode?
  Vorig jaar was Mona 7 maanden. Dit jaar is ze een pak aanweziger. Ik zal in elk geval mijn Kerstballen in de gaten moeten houden. Als mama heeft het toch een extra dimensie. Dat gezellig samen zijn met het gezin, genieten van de extra dagen verlof en quality time. En ik ga echt mijn best doen om niet téveel cadeautjes te kopen voor haar. Maar ik beloof niets.
 3. Welke familie tradities houden jullie in ere?
  Ik heb 2 broers en een zus en ze hebben ook elk een partner. Kerstavond spenderen we traditioneel met de schoonfamilie, Kerstdag is voor ons gezin. Tradities hier zijn ongetwijfeld de jaarlijks wederkerende gourmet (waarvan uiteraard veel te veel is voorzien), het Kerstgebak dat elk jaar van dezelfde bakker moet komen en de secret santa cadeautjes. Oudejaar brengen we door met vrienden en dat zal dit jaar bij ons plaatsvinden. Wij hosten dit jaar dus Kerstavond, Kerstdag en oudjaar. Het gaat een gezellige drukte worden in onze huis!
 1. Hoe vieren jullie Kerstavond?
  Kerstavond spenderen we niet in ons gezin maar bij de schoonfamilie. Tot enkele jaren geleden gingen we bij mijn schoonouders eten maar sinds enkele jaren komen ze naar ons. Zeker met Mona erbij is dat handiger, dan kan ze op tijd in haar eigen bed. En dan kunnen wij ook een glaasje drinken. Mijn man is enig kind, dus het is best rustig. We aperitieven en zitten uitgebreid aan tafel. En een cadeautje voor de schoonouders mag uiteraard niet ontbreken.

Over cadeautjes

 • Zijn pakjes belangrijk voor jullie gezin?
  Ja toch wel. Ik geef soms zelfs liever pakjes dan er te krijgen.

Omdat we in mijn familie met zoveel zijn doen we een secret santa. Via een online tool krijgt iedereen een naam waarvoor je dan een cadeautje moet kopen. Zo krijgt iedereen iets zonder dat het je stukken van mensen moet kosten. Uiteindelijk gaat het over het samen zijn. En dit jaar zal dat voor ons vooral een moment van grote dankbaarheid worden omdat ons mama er nog kan bij zijn.

 • Wat staat er op het wensenlijstje van je mini? (we want tips ;-))
  Mona beseft er eigenlijk nog te weinig van. Dus echt een wishlist heeft ze nog niet. Ik heb er wel eentje aangemaakt om wat inspiratie te geven. Knutselgerief is altijd welkom, auto’s missen we nog in de speelhoek en een glijbaan en een wobbleboard staan hoog op mijn verlanglijstje voor haar ?
 • Wat staat er op het wensenlijstje van mama?
  Oei, daar vraag je me wat. Zoals elk jaar denk ik doorheen het jaar “oh dat kan ik op mijn Kerstlijstje zetten.” Maar natuurlijk schrijf ik dat nergens neer en tegen dat het zover is ben ik het alweer vergeten. Ik vind het moeilijk om te zeggen wat ik wil. Want we hebben eigenlijk alles wat we nodig hebben. Al zou een privé eiland of een wereldreis altijd onder de boom mogen! Ik hou wel graag van een “echt” cadeautje en iets minder van een bon.
 • Wat is je mama doel voor 2018?
  Euhm, cliché maar ik zou graag nog enkele kilo’s verliezen. Verder heb ik geen bijzondere voornemens. Ik wil graag verder doen zoals ik bezig ben. Een goede mama zijn voor Mona en een liefdevolle vrouw voor mijn man. We hebben momenteel een goed evenwicht met voldoende family- maar ook me-time. Al zou ik misschien iets meer op de rem moeten gaan staan zodat het iets minder druk wordt. Maar dat zal voor vele mama’s herkenbaar zijn.
 • Wordt 2018 het jaar van de grote veranderingen?
  Ik heb geen idee. We hebben geen bijzondere plannen tot grote verandering gemaakt. In 2015 trouwen we en werd ik zwangr. In 2016 werd Mona geboren en we zijn 6 maanden geleden verhuisd naar ons huis en daar is hier en daar nog wat werk. Sinds december van dit jaar ben ik naar een 4/5e gegaan op het werk en eerder dit jaar startte ik als zelfstandige in bijberoep mijn eigen zaakje op. Maar daar is het wat ‘go with the flow’ en we zien wel waar we uitkomen.Ik hoop de grote verandering in de gezondheid van mijn mama te zien. Er wacht haar begin 2018 een nieuwe operatie waarvan we hopen dat het de grote ommekeer mag zijn.

Oh zo cliché maar wat mag ik jou wensen voor het nieuwe jaar?
Een ik geef even cliché antwoord. Eigenlijk gewoon een goede gezondheid. Daar staat of valt alles mee. Dus graag dat voor mijn familie, vrienden, kennissen en mijzelf.

Fijne Feesten

x

de weekendreeks – Geld maakt Gelukkig
Annelies en gezin
PICTURES NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: