Mamablog Esterdepret

Kerst aftel moment met mamablog Esterdepret

Kerstmis, de tijd van gezelligheid, van familie, vrienden, vergeving, romantiek en … cadeautjes. Naar aanloop van Kerst stel ik graag iedere week een mamablog voor & vooral de dame achter die blog, hoe zij de aanloop naar Kerst tot een goed einde brengt en hoe zij als gezin genieten van deze mooiste periode van het jaar. Vandaag mamablog Esterdepret.

Toen ik deze week Bad Moms in de cinema ging zien liepen de tranen over mijn wangen, van het lachen ja. Maar aan de andere kant ook wel het besef dat Kerstmis toch wel voor veel mensen een belangrijke periode in het jaar is. Kids wachten op cadeautjes, mama’s zijn in de weer met een zoektocht, het huis moet versierd worden, kerstkaarten moeten geschreven worden, het menu moet samengesteld worden én ja, het moet ook gezellig zijn. Veel “moeten”. Gaat Ester ook voor moeten of kiest ze net zoals in de film voor haar eigen familie én haar eigen ingeving van gezelligheid? (Check hier voor onze Kerstbeleving.)

Mamablog Esterdepret, not just another mommyblog

Ik volg Ester al een hele tijd. Ze heeft een mooi blog, prachtige mini’s en maakt ook nog eens prachtige foto’s. Haar dochtertje is even oud als Amélie, wat maakt dat ik mij vaak in haar situatie kan vinden of dat wij zelfs over dezelfde topics schrijven. Hoe viert Ester en haar gezin Kerst?

Snelle kennismakingsronde

Naam: Ester

bekend van mamablog Esterdepret – www.esterdepret.be

# mini’s: twee kleuters van 3 en 4 jaar

Jouw levensmotto: Geluk moet je delen om het te vermenigvuldigen.

Wanneer maakt jouw hart een sprongetje? Als mijn kinderen oprecht “ik zie je graag” zeggen.

En kook je over van woede? Als iemand me bewust negeert.

mamablog ester de pret 2

Hoe viert mama Ester Kerst?

Damn het eindejaar is in zicht” of “Jeah Kerst, gezelligheid, cosy, familie“?
Beide, ik hou van de gezelligheid die bij Kerst hoort, maar heb helemaal niet de behoefte om dit in uitgebreide kring (lees: familiefeesten) te vieren. Om echt te kunnen genieten van Kerst, vier ik het liefst binnen het gezin en dichte familie.

Hoe kijk je als mama uit naar die eindejaarsperiode?
Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen tijdens de drukke Kerstvakantie ook tot rust kunnen komen. Dat we samen de boom versieren, cadeautjes inpakken, koekjes en warme chocomelk maken terwijl de verwarming overuren draait. Dat dus. Niet te veel ‘moeten’, vooral veel genieten.

Welke familie tradities houden jullie in ere?
We hebben niet echt een traditie binnen onze familie. Alhoewel.. als kind gingen we tussen Kerst en Nieuw altijd op reis. Om aan de feestdrukte en obligatoire familiefeesten te ontsnappen. Misschien dat ik volgend jaar met mijn kinderen op het vliegtuig stap :’).

Hoe vieren jullie Kerstavond?
Kerstavond vieren we bij de schoonouders. Lekker eten, cadeautjes uitpakken, en afsluiten met een heerlijke kerststronk als dessert. Ik heb er al zin in!

Kerstmis = cadeautjes tijd!

Zijn pakjes belangrijk voor jullie gezin?
Op vlak van cadeautjes ben ik een echte perfectionist. Ik vind het belangrijk op altijd hét perfecte cadeautje voor iemand te vinden. Tijdens de Kerstperiode is dit voor mij dus de hel. De dag voor Kerst loop ik uuuuren door de winkelstraat om uiteindelijk gefrustreerd een verrassingsbox met shampoos en douchegels uit de INNO te kopen.

Wat staat er op het wensenlijstje van je mini’s? (we want tips ;-))
Tgoh, mijn kinderen zijn eigenlijk met heel kleine dingen content. Voor Kerst krijgen ze een nieuwe Playmobil set, en ik twijfel om hen ook te laten kennismaken met LEGO.

Wat staat er op het wensenlijstje van mama?
Een weekendje weg zonder kinderen: genieten van een wellness, lekker eten en lang uitslapen.

Wat is je mama doel voor 2018?
Gezonder gaan eten en opnieuw sporten.

Wordt 2018 het jaar van de grote veranderingen?
Ik denk (en hoop vooral) dat 2018 het jaar wordt ZONDER grote veranderingen. Het zal alvast moeilijk worden om de afgelopen jaren te overtreffen. 2017 was het jaar van de grote verhuis, ik hoop dat we in 2018 van dat huis en echte thuis mogen maken.

Oh zo cliché maar wat mag ik jou wensen voor het nieuwe jaar?
Een even cliché antwoord: rust, en een goede gezondheid! Santé!

6 gedachten over “Kerst aftel moment met mamablog Esterdepret

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: