Kersversemama + WIN

Een kindje krijgen is een hele belevenis. Iedereen heeft gouden raad, iedereen heeft net hetzelfde meegemaakt als jij en iedereen heeft altijd de oplossing. Een andere oplossing. Of een andere mening. Zijn eigen mening. 

Als (kersverse) mama is het de eerste momentjes wat zoeken, komt er veel op je af. Ben je zelfs wat nerveus en onhandig, vooral als er “pottenkijkers” in de buurt zijn. Je baby huilt en je weet niet altijd wat je moet doen om hem/haar stil te krijgen. Of je baby heeft uitslag of je vraagt je af wanneer je je kindje nu brood mag laten eten of welke keuzes in voeding je moet maken.

Nog voor je je mini op de wereld zet, moet je heel wat beslissingen nemen, allemaal in het teken van je kind. Kies je voor een onthaalmoeder of voor een crèche? Kies je voor borstvoeding of flessenvoeding? kies je voor epidurale verdoving of niet?

Eens de geboorte is gepasseerd, stapelen zich heel wat nieuwe vragen op: mag mijn baby zijn voeding overslaan? Is het normaal dat ik zo veel emoties voel? Doe ik het als mama wel goed? Is mijn baby gelukkig?

En eerlijk, met het ouder worden van de mini’s, blijven de vragen maar komen: vanaf welke leeftijd is het done om mijn mini te laten sporten? Vanaf wanneer moeten ze naar de tandarts? Vanaf wanneer mag je overstappen naar koemelk? En nog honderdduizenden andere vragen. Ook ik had en heb veel vragen in verband met de opvoeding van mijn mini’s, ben regelmatig op zoek naar tips om situaties aan te pakken. The terrible 2 en incredible 3 te overleven.

Waar haal je antwoorden op je vragen?

  • Kind & gezin: Je gaat niet alleen regelmatig op controle in het begin dat je kleintje geboren is, zij hebben ook een leuke website vol met vragen, tips en ideetjes. Je kan bovendien de evolutie van je kindje maand per maand volgen. Het geeft je een idee welke evolutie je kindje gaat maken, zaken die je kan stimuleren of gevoelens die je beter kan begrijpen.
  • Oei ik groei: Een erg leuk boek waar ik mij vooral tijdens de “sprongetjes” erg hard aan optrok. Het gaf mij het geval van “het is maar een fase” te aanvaarden en te relativeren. Er staan ook veel tips in om je kleintje uit te dagen in spelletjes. Ik zou niet alle info die erin staat voor waar nemen, maar eerlijk, bij mijn eerste kindje gaf het mij een gevoel van rust om dit te lezen.
  • Zo nu en dan vertrouw je gewoon op je moederinstinct. Jij kent je baby het best, jij weet wat je kan doen om je mini stil te krijgen of om de juiste beslissing te nemen. Jij als mama, hebt enkel het beste voor en ik ben ervan overtuigd dat iedere beslissing die je neemt, met dit in het achterhoofd is.
  • Zappy Ouders: zowel online als in het magazine vind je veel antwoorden op vragen. Je vindt artikels van experten, ideetjes, tips, ervaringen en reviews. De blog is een verslaving geweest tijdens mijn zwangerschappen. Kijken en vergelijken, antwoorden op vragen zien, eetpatronen van andere baby’s ontdekken en meer. Uren heb ik erop gespendeerd. Bovendien vind je er naast de kennis artikels, ook een leuke bijdrage van bloggers. én ja, eentje daarvan ben ik!

En ik mag 3 abonnementen wegschenken voor het magazine! Wil je winnen? Laat een reactie achter onder deze blog of op één van de social media kanalen & WIN. Dit weekend wordt de winnaar gekozen. Veel succes.

zappy ouders zappy ouders zappy ouders

4 gedachten over “Kersversemama + WIN

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: