interieur

Kids proof interieur of net niet…

Kinderen moeten kunnen spelen, moeten kunnen rommelen en op ontdekking gaan, zeker in de woonkamer. Ons huis heeft een redelijk kind proof interieur, maar toch proberen we hier en daar een leuk hoekje in te richten, een hoekje waar ze ook mogen komen, maar wel alleen als ze in een niet-uitgelaten fase zijn. 

Mijn huis is een stort

Ik roep het vaak genoeg naar mijn mini’s, dat ons huis een stort is. Het is heel leuk om te zien hoe ze spelen met alles en nog wat. Hoe de bakken vol speelgoed door het huis vliegen en zij druk in de weer zijn met alles te herontdekken. Want ja, ze hebben hopen speelgoed en regelmatig komen ze nog eens iets tegen waarvan ze niet meer wisten dat ze het nog hadden. Van mij mogen ze zonder problemen alle dozen leegmaken, zo lang ze op het einde van hun speelnamiddag maar alles terug opruimen. En daar wringt vaak het schoentje.

Mathis is super goed in het opruimen, Amélie daarentegen is een ander paar mouwen, ik krijg het haar maar met moeite aangeleerd. Ze doet het wel hoor, als ik de ‘magische 3′ bovenhaal. Zodra ik begin te tellen en aan 2 kom, weet ze wel hoe laat het is en schiet ze in actie. Maar ze zoekt altijd graag de grens op… En ze zoekt altijd een slachtoffer om te helpen met opruimen, dat helaas veel te vaak haar te lieve broer is. Mensen rond je vinger draaien enzo…

We twijfelen al een hele tijd of we nu wel of niet onze woonkamer onder handen moeten nemen. We willen graag wat ingebouwde kasten, een bureau geïntegreerd in de woonkamer en liefst ook nog een nieuwe zetel. Het exemplaar dat we nu hebben is absoluut kids proof maar ligt & zit niet comfortabel. De vraag is natuurlijk of de mini’s oud genoeg zijn om er respectvol mee om te gaan? En dan komen we altijd tot de conclusie dat we misschien nog even moeten wachten. Tot ze een beetje ouder zijn (Amélie dan vooral) en ze geen rare stootten meer uithalen. In principe mogen ze voor niet eten maar zoals het goede oma’s en opa’s betaamt laten zij dat wel regelmatig toe. Met gevolg dat we nu en dan in de zetel opeens cornflakes tegen komen of een stukje koek of …

Interieur met aandacht voor accessoires

Dus zo lang we niet met de grote middelen van start gaan, focussen we ons maar op de accessoires. Dat maakt vaak al veel goed. Zeker nu de winter weer eraan komt, kijk ik er al naar uit om weer de kaarsjes te kunnen aansteken, mijn dekentje terug boven te halen en mijn schapenvelletje terug op de grond te leggen. In de winter geniet ik eens te meer van een goede serie op Netflix en soms zelf ja een boek. Ik hou ervan om het cosy te maken terwijl ik mij op de zetel neerplof. Een koffie bij de hand en genieten van een rustige avond.

Wat vinden jullie trouwens van mijn nieuwste hoekje? Een eerste stap in de richting naar mijn nieuw interieur, een beetje meer de Scandinavische toer op. Ik ben blij met mijn witte vloerlamp van Directlampen.nl. Al ben ik nu wel iets sneller overtuigd dat ik toch dringend op zoek moet gaan naar een bijhorende zetel. Deze website is trouwens meer dan de moeite waard als je op zoek bent naar eender welke lamp voor binnen of buiten & in alle prijs categorieën.

interieur interieur interieur interieur

5 gedachten over “Kids proof interieur of net niet…

  1. Herkenbaar wel. Wij gingen voor een nieuw interieur samen met ons eigen huis (app), en ik was toen net bevallen. Mss ook niet het beste idee, ik moet onze nieuwe zetel nogal dikwijls te lijf gaan met allerlei productjes ?

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: