Jeans

kinder rituelen – een les voor mama

Mijn mini’s hebben vaste rituelen, die elke dag terug komen. Heel vaak is het lachwekkend maar even vaak maken ze mij er lichtjes zot mee, dat ik mij hardop afvraag waarom zij oortjes hebben? Juist ja, één oor in, één oor uit. En toch zijn die vaste rituelen vaak een houvast voor hun, is het gewoon automatische om de vraag te lanceren – zonder dat ze er stil bij staan.

Herkenbaar?

Naden van sokken

Zitten altijd altijd altijd slecht. Ik zou dringend eens moeten contact opnemen met de fabrikant van sokken want er is volgens mij echt een giga probleem. Mathis is de ergste van de twee op dit gebied maar zus begint er stilaan ook last van te hebben. Het probleem van naden die niet goed zitten & sokken die kriebelen, hielen die geplooid zitten en meer. Onze ochtenden zijn vaak nogal euh “rush” achtig, tegen dat Amélie aangekleed is en met haar tanden poetsen start, mag je blij zijn dat Mathis zijn sokken aan heeft.

Krukjes stress

2 krukjes hebben we in de badkamer zodat de kids beter aan de wasbak kunnen en zodat Amélie zelf op het toilet kan. Iedere dag – lees iedere – maken ze ruzie over wie nu welk krukje krijgt… Want ja op de één staat een olifant en de andere is blauw met rood. Het verschil lijkt zo giga groot te zijn dat dit ons ochtend én avond probleem is. Voor het gemak zou ik gewoon een nieuw identiek zelfde krukje kunnen kopen maar ik vermoed dat het probleem dan niet van de baan is. Zodra één van de twee zijn rug draait, vliegt de andere op het krukje en omgekeerd.

Onderbroek vragen

Moet mijn onderbroek uit? Bijna 6 jaar is hij en toch slaagt Mathis erin om deze vraag avond na avond te stellen. Automatische? Luiheid? Dromerigheid? Ik weet niet waaraan het ligt maar iedere avond moet ik hem bevestigend antwoorden & vooral nog eens attent op maken dat de grond geen wasmand is en dat de onderbroek dus in de wasmand mag gelegd worden.

Koekjes keuze

’s Morgens zorg ik ervoor dat de boekentasjes klaar staan, boterhammen gemaakt, fruitje erin en een koekje. Maar helaas koos mama of papa iedere dag een verkeerde koek. Verandering van tactiek en de kids mogen dus zelf het koekje kiezen al gaat dat niet van een leien dakje. De keuze is te groot en dus iedere dag moet ik wel tot 10x vragen om nu eindelijk een beslissing te nemen. Een moeilijke keuze, dat koekje van de dag.

Hebben jullie mini’s ook zo ritueeltjes?

rituelen rituelen

2 gedachten over “kinder rituelen – een les voor mama

  1. Je kinderen zijn jouw spiegel. Heb je zelf moeite met keuzes maken? Weet je zelf wat je wil? Even andere stof om over na te denken. ;>)

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: