smoothie

Kinderen groenten laten eten

Herkennen jullie ook de eeuwige strijd met je mini’s om ze groenten te laten eten? Er gaat geen avond voorbij of ze reclameren, zeuren en zagen tijdens het avondeten. Ze lusten de groenten niet, ze zijn te groot gesneden, ze zijn groen, hard of ze krijgen er buikpijn van. Ze zijn goed in het verzinnen van excuses, die mini’s van mij. En toch vind ik het belangrijk dat ze gezond eten, dus gaan we iedere avond opnieuw de strijd aan. 

Al kokhalzend

We proberen gezond te eten, met uitschieters in het weekend. De boog kan niet altijd gespannen staan weet je wel. En dus in de week eten wij iedere dag groenten. En ja, iedere dag opnieuw zijn het tranen aan de eettafel. Iedere dag behalve donderdag, dan is het spaghetti dag. Dat is hun lievelingsgerecht, lees zitten geen groenten in. Ik weet niet of dit volgens de regels van de kunst is, maar ik verplicht ze beide om hun groenten op te eten. Met boos worden en dreigementen lukt het ons wel, iedere avond opnieuw. Vermoeiend zou je denken. Al kokhalzend werkt Mathis ze binnen.

Maar zo langzaamaan begin ik de strijd wel wat beu te worden. Na een lange werkdag, nog eens tranen, hysterie en miserie aan tafel? Nee, dat gaat er echt niet iedere dag bij en dus ja, ik durf tegenwoordig wel meer als vroeger eens toe te geven (al is dit eerder zelden). Geef ze eens minder groenten, durf al eens foert te zeggen als ze weer moeilijk doen en stuur ze zonder eten slapen. Of ja, ik heb ze al eens om kwart na 6 in bed gezet – om ze even later er terug uit te halen en 2 mini’s te hebben die zonder een woord te zeggen hun bord flink leeg hebben gegeten. Zonder te kokhalzen dan nog! En dan inbeelden dat Mathis toen hij kleiner was echt alles at.

A smoothie a day

Mijn rescue oplossing om voldoende groentjes binnen te krijgen zijn smoothies geworden. Mathis vind ze heerlijk. Hij is vooral fan van de rode versie en dan heeft hij het over rode biet!?! Ja, die smoothies gaan vlot binnen, alle combinaties zolang ik maar niet zeg wat er allemaal inzit is het goed. En zo probeer ik zeker ieder weekend te zorgen voor wat groenten boostjes. Onze favoriete combinaties?

  • Selder – rode biet – wortel – appel
  • Wortel – appelsien – komkommer
  • Kiwi – selder – kaki – appel

Moest er alleen nog een magische oplossing komen voor het uitwassen van de sapcentrifuge, zou ik helemaal blij zijn!

smoothie smoothie smoothie

7 gedachten over “Kinderen groenten laten eten

  1. Lastig hè groenten!!Wij deden soms ook het trucje met een heel groot bord.Dan lijkt het minder…of 2 soorten en dan mochten ze kiezen.Nu ze ouder zijn,gaat het gelukkig wel makkelijker!

    1. Er is dus hoop dat het nog beter gaat als ze ouder zijn? Over hoeveelheden hebben we ook keer op keer discussie, maar dit is misschien wel een leuke tip! Groter bord, bedankt!

  2. Leuke tip! Ik probeer onze oudste zoon te stimuleren door altijd te herhalen hoe lekker ik de groenten vind (en ik hoef daarvoor niet eens te liegen!), maar voorlopig blijft hij een vlees- en patattenman.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: