sodastream

Kinderen leren water drinken & pimpen met Sodastream

Mathis & Amélie drinken thuis dag in dag uit water. Mathis altijd plat water, Amélie afwisselend bruis water en plat water. We zijn er vanaf jonge leeftijd streng op dat ze vooral water drinken. Wat niet wegneemt dat ze maar al te graag “een drankje” krijgen om van te genieten. En dat moet ook kunnen, in het weekend bijvoorbeeld. Dan gaan ze zelf aan de slag met onze Sodastream om een lekker drankje te maken, ze kiezen samen een filmpje en wat lekkers en zo zetten we het weekend in. Aperitief tijd zoals we dat noemen.

Water drinken

Mathis dronk tot zijn 3 jaar uitsluitend water. Geen frisdrank, geen fruitsap of appelsap. Soms ’s morgens dronk hij weleens melk. Maar naarmate hij ouder werd, kwam er meer verleiding. Verjaardagsfeestjes van vriendjes, bezoekjes aan de oma, groot willen worden en meer. Hij dronk niets dat bruisend was, dat vond hij maar niets. Dat maakte wel dat al heel veel drankjes uitgesloten werden. Daar waar wij zo streng waren bij Mathis, profiteerde zijn zus veel sneller van “een drankje”. Ze wou alles wat grote broer had en zij lustte wel graag bruisende drankjes. Plots vroegen ze niet altijd meer water op verplaatsing, maar durfden ze zelf achter een drankje vragen. Daar had ik het persoonlijk wel wat moeilijk mee.

Niet dat dat zo een ramp is, maar ik zou graag hebben dat ze zelf bewust kiezen voor gezonde drankjes. Liever dat zij een bewuste keuze maken, dan ik die het hun opdraag. We maken wel altijd duidelijke afspraken, vooral omdat zij blijkbaar toch bewust heel vaak verkeerde (in mijn ogen) keuzes maken. Ze zijn heel snel in het vragen achter frisdrank. Om een beetje tegemoet te komen, mogen ze in het weekend 1 of 2 drankjes zoals wij dat noemen. Bvb. na de tennis les en op vrijdag avond. Als we op restaurant gaan, mogen ze één drankje. Daar kennen ze de afspraak heel goed, na een drankje is het zonder pardon water.

Een Sodastream stond al langer op ons lijstje van te kopen spulletjes. Niet alleen voor het gemak van altijd bruiswater in huis te hebben, maar ook de kids de kans te geven om samen een drankje te maken. Om te kiezen voor een gezonder alternatief in het weekend dan al die suikerdrankjes. En voor die speciale avonden kunnen we nog altijd een smaakje uitkiezen om de drank te pimpen en zo onze eigen “drankjes” te maken.

sodastream

Gepimpte drankjes

In onze nieuwe woning hebben we een kruidentuintje, vooral de munt is in aantrek bij de kids. Dat in combinatie met een schijfje limoen en een scheutje framboos vinden ze geweldig lekker. En ook perfect voor warme zomerdagen. Ze vinden het vooral heel leuk om mee te mogen helpen. Niet geheel onbelangrijk, de fruit drops zijn suiker en calorie arm. De kinderen genieten effectief wel op een gezonde manier van een drankje.

De reden dat ik het altijd wou kopen was vooral om niet meer te moeten rond sleuren met bruiswater. In die warme juli maand liep ik om de haverklap met water te zeulen. Nu maken we op ieders wens. Iets zachter bruisend voor de kids, sterk bruisend voor ons. En dat niet alleen, ik vind het een troef om iets verrassends op tafel te kunnen toveren als wij bezoek hebben. Een verfrissend drankje om op tafel te toveren tijdens het eten, het is eens wat anders. De Pink Mojito – alchohol vrij – scoorde hoog. In no time een lekkere apero of limonade, that’s the way I like it.

Nog mama’s waar de kids voornamelijk water drinken?

Sodastream

Sodastream

* Dit artikel kwam tot stand met samenwerking met Sodastream

4 gedachten over “Kinderen leren water drinken & pimpen met Sodastream

  1. Dat staat hier ook nog op de wish list! Hier drinken ze ook alleen nog water of eens vers fruitsap. Maar op een of andere manier houdt iets me toch nog tegen. Is dat gemakkelijk proper te krijgen?

    1. Bij ons ook hoor. Heel lang stond het op het lijstje. Maar nu we hebben, gebruiken we het dagelijks. De machine vraagt geen onderhoud en de fles zelf moet je wel met de hand reinigen. We hadden dit veel eerder moeten kopen (lees ik had veel minder lang moeten sleuren met waterflessen ;-))

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: