lente

Klaar voor de lente & zandbak plezier

Liefste lente, eindelijk ben je daar! Ik heb je nodig. Zonnestralen, buiten kunnen gaan, ravotten in de tuin, wandelingen maken, langere dagen, meer energie, vroegere ochtenden, lopen in de ochtend, bbq’tje doen, aperitiefjes drinken, fietsen, lopen … Mijn lijstje is oneindig. Wij willen lente en liefst wel nu.

“Ik wil buiten spelen”

We merken het aan de kids, ze zijn het binnen zitten beu, ze willen liefst zo snel mogelijk van de lente zon kunnen genieten en naar buiten hollen. Het geeft hun meer vrijheid, ze kunnen wat wilder doen, wat meer lawaai maken en na een lange winter al hun buitenspeelgoed terug ontdekken. Zeker met 2 kunnen ze het buiten wel vinden. Dus ja, wij hebben lang afgeteld naar de mooie dagen van de laatste dagen. Heerlijk. Het geeft je gewoon meer energie, meer tijd om dingen te doen en meer plezier.

Net zoals afgelopen weken er hier en daar een zonnige dag was of opstaan op zaterdag met een stralende zon. Heerlijk. Dat zijn weekendjes die tellen! We krijgen er allemaal instant energie van. De kids konden niet snel genoeg buiten gaan om te spelen. Alles werd buiten gegooid, van bakken speelgoed tot hun fietsen, de ballen en nog meer rommel. Als 2 wilden liepen ze van links naar rechts. Tot ze eindelijk door hadden dat er iets nieuws op hun te wachten stond. Het was Amélie die de ontdekking deed. Een zandbak! Dat ontbrak nog onder hun speelhuisje.

Zand strooien

De zandbak is in hout, net zoals hun speeltuig en past er perfect onder. We hebben hem van Fatmoose – dé specialist van houten speelhuisjes en zandbakken. Mathis is nogal snel vies van iets en zal niet snel in de zandbak zelf zitten, het leuke aan de zandbak is dat er een bankje is voorzien. Wat hij helemaal geweldig vindt. Ze kunnen dus relaxed zitten en terwijl spelen, zonder zelf in de zandbak te moeten gaan zitten. Tegen de avond of als ze stoppen met spelen, kunnen we het eenvoudig dichtklappen. Zo blijft de zand beschermt tegen de regen en de poesjes want die lopen er ook genoeg rond in de buurt.

Van auto’s tot emmertjes, schepjes, potjes en vrachtwagens, het is echt een plezier om te zien hoe leuk ze het vinden om thuis een zandbak te hebben. Samen spelen ze, maken ze verhaaltjes en bouwen kastelen en graven gaten, dan opeens kunnen broer en zus het bijzonder goed samen vinden. Soms toch. Tot Amélie de zand in het rond laat vliegen en ze weer in ruzie eindigen. Het kan niet altijd van een leien dakje gaan…

Al denk ik dat we snel terug zand mogen gaan bijkopen, als ik zie welke hoeveelheden zand er op de vloer in de woonkamer of in de zetel belanden, gaan mijn haren recht omhoog staan. Hun schoenen doen ze zonder nadenken uit als ze binnen zitten met het logische gevolgd dat mama weer aan de slag kan en het bad lijkt meer op een modderbad de laatste dagen. Maar ja, op zijn minst hebben ze er plezier aan!

Je shopt de zandbak en nog veel meer leuke speeltoestellen hier.

lente lente

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: