Lilliputiens

Klaar voor een nieuwe start op school

Daar waar ik onlangs nog van de daken schreeuwde dat de vakantie te lang duurt, moet ik vandaag toegeven dat ik met een klein hartje uitkijken naar morgen, 1 september & dus tijd voor school. Mijn grote knuffelbeer gaat al naar het eerste leerjaar en is officieel geen kleuter meer, Amélie gaat naar het eerste klasje. 

School bel stress

Je beseft pas hoe snel de tijd gaat (en hoe oud we worden) als er weer een schooljaar voor de deur staat. Gedaan met de vakantie, terug op zoek naar ons ritme. De kids die op tijd moeten opstaan, boterhammen die gesmeerd moeten worden en ochtendlijke discussies over wie nu wat wilt aandoen. Ik ben er niet rouwig om, daar schreef ik al eerder over (lees hier). De kids daarentegen…

Amélie en Mathis gaan niet meer samen op school zitten, de scholen liggen wat uit elkaar. Dat wilt zeggen dat ik ’s ochtend naar 2 plaatsen moet crossen om mijn mini’s te gaan ‘droppen’. Bovendien vindt Amélie het heel jammer dat grote broer niet meer in de buurt gaat zijn. Amélie begint wat te twijfelen of ze nu wel of geen zin heeft in school. Ze kijkt vooral nu al uit naar haar nieuwe boekentas die ze mag meenemen om te showen op de speelplaats. Ik ben er zeker van dat beide mini’s voor een leuke nieuwe uitdaging staan, dat ieder op zijn manier wel weer de ‘schwung’ gaat vinden om zich te smijten op school, dat ze vele leuke vriendjes gaan maken en leuke dagen gaan beleven. Ik weet ook zeker dat we weer te vroeg in de opvang gaan staan en dat ze liever nog wat langer waren gebleven. Dat ze tal van mooie knutselwerkjes mee naar huis gaan nemen. Ik weet ook dat ze die eerste dagen doodmoe gaan zijn van de drukke dagen vol spelen, leren en plezier maken.

school

Nieuw schooljaar, nieuwe spullen

Mathis heeft er zin in, om zijn Jommeke’s boekjes zelf te kunnen lezen. Dat hij daar snel mee weg gaat zijn lijkt me logisch, schrijven daarentegen zal een ander paar mouwen zijn. Het is een beetje een kriebelende start met een mini die naar het eerste leerjaar gaat. Een onbekende wereld die op ons wacht maar ook dat gaat snel in zijn plooi vallen.

Morgen hebben we dus een dagje verlof om beide mini’s te gaan uitwuiven, zo kunnen we ons opsplitsen & kunnen we beide mini’s afzetten aan de schoolpoort. Geen opvang voor de eerste dag school! Vanaf maandag is het allemaal voor echt.

school

Lilliputiens

En nieuw schooljaar, is een nieuwe uitrusting. Amélie heeft een nieuwe boekentas om het jaar mee te starten. Ze is er helemaal weg van en gebruikt hem vandaag als luiertas. Had ik al verteld dat ze helemaal in to baby’s en verzorgen is? Dus deze mama heeft dan maar een handtas afgestaan, die nu dienst doet als luiertas. Zo kan Amélie morgen met een nieuw exemplaar de speelplaats opstappen. Ik heb een klein vermoeden dat dit toch met een klein hartje gaat zijn al hoop ik dat ze de school, omgeving en vriendjes herkent en snel terug vertrokken is. Haar nieuwste boekentas is er trouwens eentje van Lilliputiens, cute niet?

school

Lilliputiens school

school

2 gedachten over “Klaar voor een nieuwe start op school

  1. Zo’n kereltje in het eerste leerjaar, die gaat met verhalen thuiskomen!
    Die eenhoornboekentas is helemaal geweldig! Moest ik een kleuter zijn…
    Succes morgen!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: