Klein meisje in een groot bed


Afscheid nemen van het baby bedje was voor de mama misschien wel moeilijker dan voor mijn kleine meid. De kamers zijn volzet, de babyspullen zijn weg. Iets in mij zegt bye bye tegen de babytijd, een andere helft denkt smachtend terug aan die mooie periode die nooit meer zal zijn. 2 jaar en 3 maanden was ze, zo goed als even oud als haar broer. Ook al was ze nog steeds een goede slaper, het leek ons wel tijd om haar in een echt, groot bed te laten slapen. 

We namen even de tijd om de kamer om te toveren tot een echte meisjeskamer, inclusief prinsessen laken. Kochten een boekenkast want een groot bed betekent vanaf nu ook dat ze iedere avond voor het slapengaan een verhaaltje mag kiezen. Ze heeft duidelijk haar favoriet al gevonden bij Samson.

En of ze dat super deed, die kleine meid van mij. De eerste momentjes waren voor zowel mama als Amélie moeilijk. Mijn kleine baby in een groot bed. Je zag ze amper liggen. Een hoofdkussen wilt ze niet en een deken ook niet. Niet zo handig natuurlijk nu het kouder wordt. Dus hebben we braaf sinds ze in het grote bedje ligt de verwarming aanstaan in de hoop dat ze ’s nachts toch niet te koud krijgt. Een kussen is geen noodzaak en de tijd zal wel raad brengen hier geloof ik. Het is alvast een hele verandering, maar gelijk ook verademing om mijn kleine prinses in een groot bedje te zien liggen.

Het eerste moment dat ze in haar grote bed dook voor te slapen, keek ze wat bang. Ze weende ook. Maar superpapa heeft haar een tijdje zitten troosten, was mee in bed gekropen. Vervolgens probeerde ze nog wel even een weentje maar als snel viel ze in slaap, tot half 8 de volgende ochtend! En eerlijk, sinds heeft ze nooit meer een kick gegeven. Ze gaat iedere avond en namiddag braaf slapen in het grote bed. Loopt vol enthousiasme haar kamertje in als het bed tijd is om op zoek te gaan naar een boek en vervolgens nog te genieten van een papje in bed, terwijl mama voorleest. Bovendien erg handig, ze komt niet alleen uit haar bedje en wacht tot als wij bij haar zijn. Heerlijk. In het weekend haalt ze haar hardste schreeuw boven en overtuigd ons om haar te gaan halen “mama ik ben wakker” is haar vaste uitspraak. Waarop super broer (die gegarandeerd al wakker is) haar vol liefde gaat halen en ze samen afgedropen komen naar het bed van mama en papa voor wat eerste kattenkwaad.

Bovendien is ze door haar grote bed ook meer vertrouwd geraakt met haar kamertje, ze heeft al eens boven helemaal alleen gespeeld op haar kamertje met haar speelgoed. Ook als wij uit bad komen zal ze nu vaker haar kamertje induiken om wat in boekjes te kijken of wat te spelen. Haar eigen paradijsje.

Heerlijk is dat!

img_1133 img_0955 img_0919 img_0913 img_0801 img_0800

6 gedachten over “Klein meisje in een groot bed

  1. Ik ben benieuwd hoe het bij ons zal zijn als Lenne in een groot bed zal gaan slapen, al duurt dat nog wel even… Leuk om te horen dat de omschakeling zonder problemen verlopen is!

  2. Het is wat, he, dat groot worden. Zowel voor de kindjes als voor de ouders. 😉 Wij hebben hier ook een meisje dat meestal lief roept ‘het zonnetje is er!’, maar ze heeft ondertussen ook al ontdekt dat ze gewoon naar onze kamer kan trippelen…

    1. Aah, de fase dat ze durven uit hun bed komen en de weg naar mama en papa vinden is even tanden bijten. Maar van mijn zoon weet ik dat die fase ook weer voorbij gaan er is hoop :-))

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: