Kleuterpuberteit

Kleuterpuberteit – Na het sokkendrama, het schoendrama!

Als je denkt dat het ergste achter de rug ligt, doet ze er nog een schepje bovenop. Mijn kleine meid kan dat. Het sokkendrama heeft ons ochtenden geteisterd. Lang leve het mooie weer en het feit dat ze geen kousenbroeken meer aan doet. Maar helaas, ze heeft een nieuw probleem ontdekt. De keuze maken tussen haar schoenen. Kleuterpuberteit is fun fun fun.

Van sokkendrama naar schoendrama

Girls will be girls. Ja, ook drama queens. Ze kan zo lief en schattig zijn, maar helaas is dat niet altijd het geval. Ze kan het bloed onder je nagels halen. Is het omdat ze een meisje is, is het de leeftijd, leven we van fase naar fase? Het lijkt alsof ze steeds op zoek gaat naar iets nieuws om mama en papa mee te teisteren. Vooral in van die hectische momenten dat we moeten vertrekken naar school.

Ik moet natuurlijk ook wel toegeven dat het een beetje onze eigen fout is. Amélie, queen van de schoenen. 3 paar zomerse schoenen, sneakers, slippertjes, … Je zou het voor minder moeilijk krijgen om de juiste keuze te maken. Maar zo gebeurt het dus meer dan eens dat we haar schoenen aandoen en zij het om één of andere bizarre reden OPEENS een andere schoen wilt. En aangezien koppigheid haar middle name is, moet dat gebeuren. Ze is voor geen enkele rede vatbaar. Ze wilt maar één ding, een ander paar schoenen. Sorry, ze wilt 2 dingen, daarnaast wilt ze gewoon de discussie winnen. Ze kan namelijk ook niet echt goed tegen haar verlies.

Dus ja, een dagelijkse strijd om schoenen. Het is eens wat anders dan kousen.

Hoe wij reageren?

Soms fout! Ja, we durven al eens toe te geven. Om geen eindeloze blète scène te horen. Maar er zijn dagen dat we volharden, dat wij de discussie winnen. En eerlijk, op zo momenten gaat het niet over wie wint en wie verliest. Het gaat erover dat ze moet leren dat bepaalde keuzes die je maakt, consequenties hebben. Dat als je voor iets kiest, je erachter moet staan. En zo wordt een ‘stomme’ schoendrama, iets waardevols. Iets leerrijk. En hé daar dienen wij ouders toch voor?!

Kleuterpuberteit

3 gedachten over “Kleuterpuberteit – Na het sokkendrama, het schoendrama!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: