italie

La bella italia

Het leven in Italië is er eentje die mij wel kan bekoren, de zon, het eten, de omgeving en niet te vergeten de ijsjes. Het leven in Italië is er eentje die jammer genoeg altijd te snel voorbij gaat. We hebben er weer een leuke, mooie reis opzitten. En nu vol honger wachten tot volgend jaar.

Het zit er weeral op, onze gizinsvakantie. 2 weken dolce farniente in het mooie Italië. 2 weken van heerlijk niets doen – eten, drinken, zonnen en zwemmen niet in rekening gebracht. Wat hebben we genoten samen.

Hello family time

2 weken die in een vingerknip voorbij zijn, helaas. De tijd gaat zo snel en op vakantie lijkt hij nog sneller te gaan. Met de auto trokken we naar het prachtige Abruzzo, een mooie minder toeristische streek van Italië. Wij verbleven in Francavilla al mare, reken maar op een reistijd van 14,5u – files en stoppauzes niet meegeteld. Een behoorljk tripje dus. Maar onze kids hebben het prima doorstaan. Het summun van de lange rit was een heerlijke donut, gevuld met Nutella Do I need to say more? De tips die ik gaf voor onderweg (lees hier), hadden we zorgvuldig toegepast en dus een zeer vlotte reis gehad. Oef. Dat was alvast een goede start.

We verbleven er in een appartementje – gelijkvloers met tuin, zwembad en speeltoestellen voor de mini’s, dichtbij een mooi strand met heel laag water – ideaal voor de mini’s. Vorig jaar waren we hier ook al dus geen uitstappen dit jaar, maar 14 dagen niets doen alhoewel 2 kids entertainen niet als niets doen omschreven kan worden… Onze dagen bestonden altijd opnieuw uit hetzelfde stramien: Een perfecte latte macchiato drinken samen met een croissant met Nutella – 2 volle weken I kid you not en mn kilo’s helemaal niet… De mini’s genoten van een donut, vervolgens naar het strand. De zee is er helemaal niet diep en dat is geweldig voor de kids. Ze konden er leuk in spelen en ravotten, eindeloos ver zonder dat we schrik moeten hebben. Iedere middag gingen we de lekkerste panini’s halen, met mortadella, salame, formaggio en meer van dat lekkers. ’s Middags moesten beide mini’s verplicht een dutje doen – wat behoorlijk vlot ging gezien we iedere avond toch wel laat in bed waren. Namiddag genoten we eerst van watermeloen en dan gingen we wat plonsen in het zwembad alvorens een restaurantje op te zoeken en de avond af te sluiten met een ijsje. Routine is zo slecht nog niet, zelfs niet na 2 weken.

Kids stay kids

En voor jullie denken dat het hier alleen maar rozegeur en mannenschijn was… Nee helaas blijven het kids die ook op vakantie je zenuwen willen testen. Het goede nieuws? Op vakantie kan je al wat meer aan, meer door de vingers zien én vooral anders omgaan met situaties. Een voorbeeldje? De mini’s deelden een bed, IEDERE lees iedere avond was het ruzie om het deken, hadden ze tot 10x toe dorst en meer van dat. En nee, zelfs 2 lakens konden geen oplossing brengen. Eens ze sliepen hadden we gelukkig een goede nacht (buiten de eerste 3 nachten dan toch).

Wij hebben vooral genoten van heel veel relax momentjes, samen spelen, genieten van de kids zich amuseerden, van veel eten, lekker drinken en van veel zwembad plezier. Holiday you were great, en nu aftellen naar de volgende vakantie, heleaas pas bij kerstmis…

talie italie italie italie italie italie italie italie italie italie italie italie italie italie italie italie italie italie italie italie italie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: