La rentrée

Ik ben er niet klaar voor en ben er zeker van dat Mathis dat net zo min is. Het woord school is thans genoeg over de lippen gekomen de laatste weken. Leg maar eens aan een bijna 4-jarige uit dat hij opeens 2 maanden, 8 weken of 60 dagen vakantie heeft. Maanden kent hij niet, weken nog minder en tot 60 tellen lukt ook nog niet 🙂

Iedere ochtend vroeg hij super lief of hij zijn lievelingskoekje mocht meenemen naar school, wanneer hij nog eens een tekening kon maken voor één van zijn vriendjes en of hij naar de opvang moest. Ik moet u niet vertellen dat de woorden ‘vandaag is er geen school’, hem als muziek in de oren klonk. Die glimlach vertelde al veel.

En toch, aan mooie liedjes komt een einde alsook aan de vakantie. Herinner je ons vakantie to do lijstje van aan het begin van de vakantie? Met fierheid kan ik stellen dat wij het lijstje met glans hebben afgewerkt en nog veel meer ook. Ook al moesten mama en papa werken en ging Mathis van oma naar omi naar mammie, de weekends waren puur fun en tijd voor de kids.

Hoe bereid je je kind terug voor op een nieuw schooljaar? Met dezelfde vriendjes in de klas maar een nieuwe juf? Met weer lange dagen van voor- en naschoolse opvang, met afwezigheden op woensdag want de school voorziet geen opvang, met gelukmomentjes van zelfgemaakte knutselwerkjes en nieuwe weetjes, met leuke speelmomenten met vriendjes, met uitdagingen en avontuur.

Stap 1: nieuwe boekentas

Oh help, dat is de enige conclusie die ik nog kan maken. Kan iemand mij bevestigen dat een bijna 4-jarige even erg is als een puber? Indien een puber nog erger vrees ik dat ik ga passen! Te groot, te klein, geen leuk figuurtje, niet de juiste manier van sluiten, niet stoer genoeg, te stevig, niet stevig genoeg, … De lijst met pro’s en contra’s voor ieder item was lang. Uiteindelijk heb we toch eentje kunnen kiezen die mama, papa en Mathis hebben goedgekeurd. Ik vind het een voltreffertje. 

We vonden deze leuke rugzak bij B-planeet in Meise

  
Stap 2: nieuwe brooddoos

De boterhammen geraken niet iedere dag zo makkelijk op, we maken het des te leuker en aangenaam door een nieuwe te kiezen! Ook deze heeft hij zelf gekozen. Gezien hij helemaal in het Ridder momentum zit, is de keuze alvast heel duidelijk.

We vonden deze bij B-planeet in Meise.  

stap 3: nieuwe drinkbus

Mathis is best een drinkebroertje! Hij drinkt enkel en alleen water, ook naar school. Soms neemt hij ’s ochtends een melkje mee voor in de opvang maar de rest van de dag kiest hij resoluut voor water. Daar mama werkzaam is bij Contigo heeft hij niet veel keuze wat drinkbekers betreft, MAAR het zijn wel de beste op de markt (mors- en lekvrij en je weet wel nog vele andere voordelen). Hij mocht wel het motiefje kiezen 🙂

De voltallige collectie is te vinden op www.mycontigo.com  
Stap 4: nieuwe outfit

Fashionably in love. Ook de outfit telt en met een mama met webshop, kiezen wij in primeur het leukste setje uit!

Www.zebrazonderstrepen.com Nosh organics.

  
Nu alleen nog opnieuw ons ritme zoeken, althans voor 2 weken want dan vertrekken wij lekker echt op vakantie. Iedereen terug aan het werk en wij family time!

Morgen staat mama alvast aan de schoolpoort, de kleine man uit te zwaaien en terug op te halen, spannend!

6 gedachten over “La rentrée

  1. Ja, morgen begint het rennen en hollen weer.. Nieuwe boekentas, brooddoos, drinkbeker en schoenen zijn ook al gekozen. Hem afzetten en gaan halen lukt de eerste twee dagen, daarna is het weer aan de opvang… 🙁

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: