kousen drama

Lang leve de kousen drama

Ze zijn terug, de kousen drama van mijn mini’s! Oh wat hou ik van de zomer, van sandalen aan de voetjes. Nu het wat kouder wordt trekken ze terug hun kousen aan en vervallen we weer in een oude gewoonte: zeuren over kousen die niet goed zitten, niet mooi zijn, te lang of te kort zijn. 

Rustige ochtend met als hoogtepunt een kousen drama

Ik had thans goede hoop, dat het maar een fase was, die kousendrama’s. Dat ook dat wel weer zou overgaan. Maar met de winter die binnen sluipt, sluipt ook deze drama terug binnen. Deze week was de eerste keer dat we eraan mochten geloven. Een rustige ochtend, mama en papa druk in de weer geweest om de boekentassen te maken en het avondeten klaar te maken. Half 8 is het tijd om hun uit bed te halen (die luxe hebben ze sinds dit schooljaar). In de badkamer was het al snel groot drama. Amélie haar kousen waren én niet mooi en zaten niet op beide knieën op dezelfde hoogte. Beeld je dat eens in?! Drama dus. En als het mis gaat bij de kousen, is de ochtend in de badkamer echt om zeep.

Dat begint met zeuren, gaat langzaam over in wenen en eindigt in hysterische buien. Bij mama én Amélie. Deze keer verloor zelfs papa even zijn geduld. Voor geen rede vatbaar is ze dan. Het is gewoon inademen en uitademen en aftellen tot we aan de ontbijttafel zitten. Dan kalmeert ze meestal snel terug.

Maar toen deze week ook nog eens Mathis besmet was met het kousen virus, kregen we het helemaal. Meneertje, 7 jaar, kon opeens geen sokken meer zelf aandoen. Hij heeft de hele zomer met korte sokjes rondgelopen en lange sokken gaan nu niet meer. Zo maar. Niet meer.

Dag één denk je nog ok… dag twee gaan die haren langzaam omhoog en dag 3 ontplof ik al eens. Hij kan het niet lees is te lui om moeite te doen om zijn sokken aan te doen. Ontspannend hoor, die ochtenden. Kunnen we dan nu terug zomer hebben en temperaturen +25 zodat Amélie haar sandalen terug aan kan en Mathis geen lange sokken aan moet doen? Please pretty please?

kousen drama

2 gedachten over “Lang leve de kousen drama

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: