mamablog mistral

Later naar bed is minder tijd voor mama

Egoïstisch? Een beetje. Later naar bed is minder tijd voor mama. Mathis is 6 jaar en jongens van die leeftijd hebben minder slaap nodig. Of nee, wacht, laat het mij anders stellen. Jongens van 6 jaar willen langer wakker blijven, later gaan slapen én langer in hun bed blijven liggen. Mathis wordt duidelijk groter en het uur om te gaan slapen wordt stilaan een discussie punt. 

Later naar bed gaan

Iets wat lang geen toppic was, geen punt ter discussie, wordt er langzaam wel eentje. Mathis was altijd vroeg moe, ging ten laatste om half 8 slapen en sliep dan liefst het klokje rond. Om 7u maken wij hem wakker, soms met kleine oogjes. Geregeld ging hij dan eens om 19u slapen om wat extra slaap in te halen. En of hij er nood aan had. En niet alleen Mathis had er nood aan, ook voor deze mama was dat al eens leuk dat de mini’s wat vroeger gingen slapen. Het gaf mij als mama een zee van extra tijd. Het huis was op zulke dagen opgeruimd tegen de tijd dat hij normaal ging slapen. Een luxe. Want dat gaf deze mama tijd voor een serie, wat te chillen, bloggen of anders leuks. Ik mag er niet over liegen dat ik daar ook behoorlijk van genoot.

Ondertussen merken we langzaam dat Mathis echt wel groter wordt. Hij kan doodop zijn, maar toch ook nog een half uur wakker in zijn bed liggen. Tegenwoordig gaat hij pas om 20u slapen en dan horen we hem soms nog één of twee toilet bezoekjes brengen, voor hem dé reden om uit zijn bed te mogen. Hem om 19u in zijn bed stoppen? Vergeet het, hij mag dan wel stil wezen maar het valt nog maar zelden voor dat hij dan al in slaap valt.

Later naar bed is minder tijd voor mama

Is het egoïstisch? Als ik jullie vertel dat Mathis die later gaat slapen, drukkere avonden voor mama zijn?! Als ik hem om 20u in bed leg en dan zijn avondritueel nog moet voltooien (lees boekje voorlezen & hij die blaadjes leest uit zijn boekje, 3 knuffels en nog minimum 1 toilet bezoek), dan ben ik vaak pas om kwart na 8 beneden en is het vaak al 21u of later alvorens mijn huis opgeruimd is. En ja, meestal probeer ik toch tegen ten laatste half 11 naar boven te gaan. Kwestie van mijn wallen onder controle te houden (lees hier).

Ja, geregeld mag hij eens wat langer opblijven. Maar meestal blijft hij in zijn ritme, ja, zelfs in het weekend gaan zij op hetzelfde uur slapen als in de week. Ze zijn vaak uitgeput van de week, school, hobby’s en huiswerk en dat geeft hun de mogelijkheid om toch wat bij te slapen. Sowieso voor Amélie wilt later slapen niet zeggen dat ze langer blijft liggen.

Hoe laat gaan jullie mini’s slapen?

Later naar bed

3 gedachten over “Later naar bed is minder tijd voor mama

  1. Hier gaat die van 10 (deze maand 11) om 20u gaan slapen, die van 11 (binnenkort 12) om 20u30 en die van 14 om 21u. En ergens tegen 19u30 gaan ze naar boven, tanden poetsen en zulke toestanden en dan gaan ze lezen. Zo kunnen wij ook al aan onze avond beginnen. Want eens die koters in hun nest liggen moeten de grote mensen nog opruimen, douchen en heel de reutemeut. Op die manier is het niet iedere avond middernacht tegen dat we zelf in ons bed liggen.

  2. Hier gaan de kids tussen 8 en 9 op bed. Nu ze nog slapen in de middag kan dat. De oudste slaapt minder overdag en dus gaan ze wel eens wat vroeger, maar veelal redden we dan gewoon niet. We zijn erg laat thuis en willen graag samen eten. Maar of we dat kunnen en willen volhouden als ze straks naar school gaan. ik vind het stiekem ook heerlijk als ze er vroeg in liggen. 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: