koffie

Latte macchiato please

Ik ben een koffie liefhebber & sinds mijn zwangerschap van Amélie meer specifiek een Latte Macchiato liefhebber. Ik kan daar best van genieten, een perfecte koffie op een doordeweekse dag of relaxed in het weekend, met een boekje. En ik durf toegeven dat er ochtenden zijn dat ik niet lijk te functioneren zonder mijn perfecte Latte Macchiato. Ook dat nog. 

Latte Macchiato in het meervoud

Als ik door mijn Instagram feed kijk, dan pas besef ik wat een koffieleut ik ben. Maar het zit er al van kinds af aan in! Ik was nog heel jong toen ik al aan de koffie was, de momenten dat wij ’s avonds bij het kijken naar tv gezellig een kan koffie leegdronken kwamen meer wel dan niet voor. En Amélie lijkt dezelfde richting uit te gaan. Ze is minstens even blij met mama die een Latte Macchiato neemt, zodat zij het melkschuim lekker kan opdrinken. In het weekend kan ze niet snel genoeg op mijn schoot zitten, kijkt me met puppy oogjes aan en zegt “Koffie Amélie?”. Probeer dan maar eens te weerstaan én ja ik weet dat het eigenlijk niet ok is voor haar om dat te drinken. Gelukkig kunnen we het beperken tot enkele keren per maand, ze mag dan het bodempje verder uitlepelen. Net niet voldoende voor een kind om in overdrive te gaan 🙂

Maar ik hou mijn hart wel vast, ik herinner mij in de zomer in de Italiaanse zon, dat ik iedere dag op het strand een koffietje dronk en zij niet snel genoeg in mijn buurt kon zijn. Dus ja, ik kan alleen maar naar haar kijken en beseffen dat ze echt wel heel veel genen van haar mama heeft geërfd.

Koffie please

En ik? Ik ben en blijf een mama, die een ochtendrush voor de boeg heeft. Die niet weet hoe de ochtend gaat zijn. Gaan ze goed gezind zijn of net heel slecht gezind? Ga ik me moeten boos maken of zijn het 2 engeltjes? Ik kan er van genieten zo’n tasje koffie alvorens de rush zich aanbiedt, alvorens de monstertjes uit bed komen. Just me and my coffee. Heerlijk wakker worden noem ik dat. Het gaat zelfs zo ver dat de ochtenden dat ik niet rechtstreeks naar het werk moet, maar onderweg ben, ik mijn koffie mee neem. Gezellig mee in de auto, een me-time momentje of hoe snel je als mama tevreden kunt zijn.

Ik heb natuurlijk makkelijk praten, ik zit aan de bron, maar mijn Contigo koffiebeker gaat vaak mee in de auto. Een ideale koffiebeker om mee te nemen onderweg, compact, mooi & mors- en lekvrij!

Een perfecte Latte Macchiato voor mij?

De Nespresso lungo koffie, halfvolle melk laten opschuimen et voilà. Hemels.

Zijn jullie koffie drinkers?

koffie koffie koffie

Eén gedachte over “Latte macchiato please

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: