Lentefeest

Lentefeest check list & de voorbereidingen

Het komt dichterbij, Mathis zijn Lentefeest. Hoog tijd om de laatste voorbereidingen te treffen en uit te kijken naar een leuke dag met onze familie. Genieten, dat is wat we vooral willen doen. En lekker eten. En als het kan ook graag alle puntjes op de i voor de decoratie. 

Een Lentefeest voorbereiden brengt heel wat met zich mee. Het to do lijstje is lang. Gelukkig kunnen we al veel afstippen en zitten we aan de laatste werkpunten.

Lentefeest check list

De kleding

Dat was de makkelijkste voor ons. In januari zijn we zijn kleertjes gaan kiezen. Skinny jeans, hemdje, strik & blazer. As simpel as that. Het is voor iedereen persoonlijk maar aangezien het een Lentefeest is, wou ik hem niet te klassiek kleden. Mr cool is in the house.

Uitnodiging

Geen feest zonder uitnodiging. Ik ging voor een simpele versie, wit kaartje met zwarte letters en gebruik makend van zijn initiaal “M”. Alle decoratie werd daarop afgestemd. Er is zo veel keuze in uitnodigingen, met foto, zonder foto, strak, speels, …

Maak het gezellig

Dit is by far het belangrijkste punt (voor mij dan toch). Ik wil een leuk feestje, met leuke decoratie. Het moet allemaal gezellig zijn én in thema van zijn kaartje. Ik heb wat posters voorzien om iedereen welkom te heten en als herinnering voor Mathis. Ik heb een wensen boekje gemaakt. Mijn persoonlijke favoriet. Iedereen kan een wens voor Mathis schrijven. Lijkt me een blijvende leuke herinnering voor later. Een mooi foto album van al zijn foto’s die we getrokken hebben. En last but not least, leuke placemats. Ja hopelijk wordt er niet te veel gesmodderd want dan smodderen ze recht op mijn zoon 🙂 Dit lijkt allemaal veel werk maar ik maak het mezelf gemakkelijk hoor. Op Smartphoto heb ik mijn thema gekozen en zo alle leuke items geselecteerd. Foto’s uploaden en bestellen. Een paar dagen later zit als je hard werken en voorbereiden in je brievenbus. As simple as that 🙂

Lentefeest

Lentefeest

Liefde voor eten en drank

Een leuk feestje is pas af als er eten en drank is, wij zijn Belgen voor iets toch? Mathis mocht kiezen en heeft besloten om voor een BBQ te gaan. Hopelijk hebben we mooi weer, dat zou het eens zo leuk maken. Alles is besteld bij de traiteur en mijn papa staat in voor het bakken. Voor de kids voorzien we kinderchampagne en mama en papa en de rest van de familie lusten wel een wijntje.

Killer dessert

Ik ben sinds een half jaartje fan van Mieke Bakt. Ik heb ze toevallig op Instagram ontdekt en ze maakt taarten om U tegen te zeggen. Bovendien ook nog eens lekker van smaak – dat blijft toch het belangrijkste bij een taart. Aangezien we geen communiefeest maar een Lentefeest houden gaan we ook niet voor het traditionele lammetjes taart. Nee, wij gaan voor een donut taart inclusief brownies, macarons en cupcakes. Het water komt nu al in de mond.

Schakel hulp in

Een belangrijke tip voor de mama’s onder ons. Een Lentefeest (of communiefeest) is in eerste instantie om te genieten. Gun jezelf ook die momentjes. Voetjes onder tafel, wat babbelen en de familie samen hebben. Ik weet hoe het er met de verjaardagen aan toe gaat en dan ben je altijd maar in de weer en heb je amper 5 minuten rust. Nee dat willen we deze keer niet. Wij hebben hulp ingeschakeld, iemand die ons komt helpen met het opruimen, de glazen bijvult, de borden afruimt, de vaatwas vult etc.

Bedankjes

Nog een leuke als blijvende herinnering voor iedereen. Een leuk bedankje. Dat kan iets lekker zijn, een kaartje een foto, … Op Pinterest vind je heel wat ideetjes. Het moet zeker niet groot zijn maar wel leuk voor de familie als aandenken aan de dag. En ja, wij voorzien ook een klein peter en meter cadeautje.

Foto’s

Een Lentefeest is hét ideale moment om leuke familie foto’s te maken. Ik sta erop dat er een foto ronde komt met alles en iedereen. Vooral omdat iedereen op zijn best gekleed is, is het dé moment om foto’s te maken. Meestal zijn feestjes een drukke bedoening, maar dat is ook de reden dat we bewust kiezen voor een kleine groep. Ik wil genieten met mijn familie.

Cadeau

Hét aller aller aller belangrijkste. Het cadeau voor het feestvarken. Om tal van kleine cadeautjes te voorkomen gaan wij samen leggen voor één groot cadeau. Mathis wilt graag een Nintendo Switch inclusief 3 spelletjes. Een ideale gelegenheid dus om dit hem cadeau te doen. Ik probeer altijd te veel kleine cadeaus te voorkomen. Ze hebben dan in mijn ogen te weinig respect voor het cadeau, ze scheuren maar open en open. Bovendien hebben ze al zo veel dat het echt overbodig is. 1 groot cadeau waarmee hij meer dan happy zal zijn. En mama ook – flashback naar mijn jongere jaren.

Hebben jullie nog items die toegevoegd moeten worden of is deze checklist voor jullie compleet?

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: