Leren fietsen – nieuwe mijlpaal

Mathis wordt in oktober 4 dus hoog tijd om te leren fietsen. Hij doet het alvast super graag. We maken bij mooi weer ieder avond een toertje tot aan de speeltuin bij ons in de buurt. Lekker ontspannend.

Leren fietsen, nieuwe mijlpaal

Hij heeft al lang geleden een fietsje gekregen van de paashaas. Een stoere jongensfiets met een doodskop. Deze komt van bij Dreamland. Het was een loopfiets en ons is altijd verteld geweest dat dit ideaal is om te leren fietsen. Hij kon er goed mee overweg! Op zijn derde verjaardag hebben wij hem een nieuwe fiets cadeau gedaan, een simpel leuk modelletje van bij de Decathlon, met zijwieltjes. In het begin ging het niet zo vlot ma na enige tijd oefenen en oefenen, was hij er aardig mee weg. Wel grappig om te zien dat hij opeens niet meer op zijn loopfiets kon, hij was niet meer zo snel en alles behalve zeker.

Dus “changement de plan”. We hebben zijn oranje fiets terug weggenomen en terug gefocust op de loopfiets. Na enkele keren was hij er weer mee vertrouwd, was hij snel, zwierde hij zijn benen in de lucht en dus ook klaar om te leren fietsen. Na 2x oefenen was hij ermee weg! Ok je ziet dat hij soms nog kracht te kort komt om op zachtere grond of gras te fietsen en vertrekken is ook nog niet altijd dat, maar eens vertrokken doet hij het goed. Een fiere mama.

Ohja, stond deze niet op mijn zomerse checklist? Bij deze afgecheckt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: