lilliputiens

Lilliputiens slaat aan het bakken

Lilliputiens is bij ons een thuis een toppertje. Al van jonge leeftijd hadden wij het schattigste, meest creatieve speelgoed dat er te vinden was. Van eendjes voor in bad tot een nooit te vervelen rammelaar, Walter de speelgoed mand, handtasje, interactieve popjes en meer. En nu gaan ze een nieuwe richting in. Naast al het geweldige bestaande speelgoed en accessoires kan je vanaf nu ook aan het bakken slaan met Lilliputiens. 

Tijd voor chocolade cake

Mijn kids stonden te popelen om te bakken met de Little Chef collectie van Lilliputiens. Mathis toont al lange tijd interesse in koken en bakken. Hij staat altijd als eerste in de rij om te mogen helpen in de keuken. Hij is vaak een perfecte hulpkok en zorgt voor het openbreken van de eitjes of snijdt de worteltjes. Maar met Lilliputiens zijn de rollen omgekeerd. In dit verhaal is hij de kok en ik de hulpkok. En of ik moest luisteren… We gingen aan de slag om de lekkerste chocolade cake ever te maken, de chocoladecake van Alice. Alle bekende figuurtjes van Lilliputiens komen terug, van Georges tot César, alle anderen en dus ook Alice.

lilliputiens

We hebben alvast de juiste attributen gekregen om aan de slag te kunnen gaan. Een geweldig leuke cake vorm, 2 shortjes, een spatel én onze kip die niet alleen de kids geweldig vinden maar ook mama. Bij de eitjes gaat het vaak mis met mini’s, heel erg moeilijk om deze te scheiden van elkaar. Hier heeft Lilliputiens een geweldig hulpmiddeltje op de markt gebracht. Je duwt op de kip en deze zuigt het eigeel op. Hierdoor is het super eenvoudig om het eiwit te scheiden van het eigeel. As simple as this. Kleine tip – help toch een beetje zeker bij kleinere kindjes, indien het eigeel terug in het eiwit valt, is hij gebroken en kan je opnieuw starten. Been there, done that.

lilliputienslilliputiens

En het allerbelangrijkste attribuut? Een kookboek op kindermaat. Aan de hand van de tekeningen die over duidelijk zijn kan Mathis al aan de slag. Om de beurt mochten ze het stappenplan afwerken en ze vonden het geweldig. Suiker toevoegen, chocolade helpen afwegen, het eiwit mixen, … Er staan bovendien nog heel wat andere lekkere receptjes in, van Tiramisu, appelcake en zelfs koekjes. Het allerleukste vonden ze vooral het smullen van hun zelfgemaakte cake. Hij was overheerlijk.

lilliputiens lilliputiens lilliputiens

11 gedachten over “Lilliputiens slaat aan het bakken

 1. Wat een leuke vormen! Knap dat de hondenkop zo mooi uitkomt. Bij mij blijven er soms stukjes baksel in de vorm hangen 😉

  Fijn dat de cake ook nog goed smaakte!

 2. Ziet er goed uit. Eten is altijd het leukst he? En dat hulpje is echt heel handig voor eigeel! Zo hoeven ze idd niet te goochelen met eierschalen.

 3. OOO, jammer dat ze dit 10 jaar geleden er niet was. Stond ik niet zo te klooien.. Nu niet veel tijd om te bakken, kleine kinderen heb ik al niet meer

 4. Wat een ontzettend leuke vorm! Ik had vroeger een beertje, maar dit is toch nog wel even extra schattig!

 5. Ben helemaal gek van Liliputiens, wist niet dat ze ook zo’n leuke cakevormen hadden!
  En ook het receptenboekje ziet er super uit!
  Ga ik eens testen 🙂

 6. Wat super leuk! Ik ga me hier is meer in verdiepen wat er allemaal is en overleggen met mini man of hij dit ook wilt.. Ik hou van bakken en zou het tof vinden om hem er toch meer bij te betrekken 😀

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: