lopen

Lopen: 2017 doelstelling

The word is out, 2017 wordt echt mijn sportiefste jaar ooit. Ik ben ingeschreven voor de 10 miles in Antwerpen. 10 miles als in 16 kilometer. Ik? 16 km? Ik durf vandaag nog niet zeggen dat ik mijn doelstelling ga halen, ik kan alleen maar zeggen dat ik er hard voor ga werken. Dat ik 23 april de finish haal en fier kan zijn op mezelf.

Ik ben nooit sportief geweest, nooit. Ik herinner mij vaag dat ik ooit eens 1 of 2 lessen basket heb gedaan maar dat zal het dan ook geweest zijn. Ik ging wel naar de Chiro op zondag, al heeft dat ook niet zo lang geduurd. Maar sporten? Nee. Tot ik zo’n 21 jaar was en besloot om te starten met het lopen. Ik vergeet het nooit, met mijn le coq sportif schoentjes. Amateurisme ten top. Gelukkig leerde ik in die periode ook mijn man kennen, die me wat professionaliteit meegaf 😉 Ik pas gestart met start to run en hij deed ondertussen de ene triatlon na de andere. Of hoe groot het contrast kon zijn.

Wannabe loper

Ondertussen ben ik veranderd in een echte wannabe sporter. Ik heb ondertussen toch al echt de juiste uitrusting met mijn loophorloge, zelfs hartslag meter en sportbeha. Nu nog de juiste instelling krijgen en dan zijn we in no time klaar om ervoor te gaan. Om de winter te overbrengen hebben we onlangs een loopband gekocht, zalig om met Netflix voor mijn neus te lopen. Niet de kou, regen of wind te moeten trotseren maar op mijn eigen tempo opklimmen naar de kilometers.

Ondertussen loop ik toch standaard 2x per week, zit ik aan 11km. We zijn er wel nog niet helemaal maar gelukkig heb ik nog enkele maandjes. Eerste doelstelling is om effectief aan de kilometers te geraken en tweede doelstelling is om sneller te leren lopen. Want ja, ik ben nog een trage slak vandaag.

Mijn grootste geluk is dat ik niet alleen aan de start ga staan, samen met mijn man, broer en schoonzus gaan we elkaar steunen en met de vingers in de neus de finish halen. Laat ons hopen. To be continued maar deze dame gaat voor het eerst in haar leven poging tot sportiviteit doen. En of 2017 een uitdagend jaar wordt.

lopen

6 gedachten over “Lopen: 2017 doelstelling

  1. Veel succes! Ik heb het ook ooit zo in mijn hoofd gestoken te beginnen lopen. Begin 2015 was dat. Midden 2016 heb ik dan een marathon gelopen!

      1. Voor alle duidelijkheid. Begin 2015 kon ik amper 5km lopen zonder uitgeput te zijn.

  2. Oh, de 10miles zijn echt wel leuk om te doen! M’n man en ik deden hem in 2016 mee, na iets meer dan een jaartje te lopen. Dit jaar lukt het jammer genoeg niet met een nogal druk schema in maart en april 🙁
    Alvast veel succes! Het gaat je zeker lukken als je nu al aan die 11 zit! :*

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: