lopen

Lopen en de bijhorende excuses

Ik blijf een haat en liefde verhouding hebben met mijn loopavontuur. Nog een dikke 3 weken en het is zo ver, dan ga ik bewijzen dat ik hopelijk wel wat sportiviteit in mezelf heb. Ik heb al een paar keer geschreven over mijn loopavontuur, het geeft mij vertrouwen om verder te zetten en om mijn doel effectief wel te realiseren. 

“Het is foutu”

En toch blijf het niet makkelijk om effectief naast een fulltime job, 2 kids & een huishouden ook nog sportief bezig te zijn. Het is heel vaak een proces van vallen en opstaan. Het engeltje op mijn schouder zegt steeds ga ervoor, you can do it. Het duiveltje maakt mij er altijd attent op dat ik nog veel te doen heb, dat mijn kids mij al genoeg moeten missen en dat ik zo veel andere zaken kan doen op de tijd dat ik aan het lopen ben. En ja, mentaal ligt ook bij het lopen mijn grootste uitdaging. Het spreekwoordelijk knopje afzetten en gewoon doen is niet altijd zo eenvoudig voor mij. Veel te vaak begin ik mezelf in vraag te stellen en dan kan ik wel stellen dat het “foutu” is. Meestal zoek ik dan de kortste weg naar huis en in sommige niet zo zeldzame momenten durven ik gewoon beginnen te wandelen.

En dus ben ik op zoek gegaan naar manieren die voor mij wel werken. Waar ik wel sporten kan combineren en waarover ik mij niet schuldig moet vinden. Kleine tips die maken dat ik zonder nadenken kan lopen en die wonderbaarlijk grote impact heeft op mijn loopresultaten. Je hebt mensen die lopen en hun hoofd kunnen leegmaken en je hebt mensen zoals mij, die zelfs tijdens het lopen continue to do lijstjes afgaan en het uit knopje maar niet kunnen vinden.

Tips

 • Wekker zetten en lopen: ja, deze is heel erg pijnlijk maar zeer doeltreffend. In plaats van die zaterdag ochtend lekker te liggen uitslapen tot als de kids wakker zijn, durf ik al eens mijn wekkertje in alle vroegte zetten – zeker nu de dagen weer wat vroeger starten – en weg te sluipen om aan mijn loop toertje te starten. De kids worden meestal niet zo heel lang na mijn vertrek wakker, maar het geeft mij toch een ander gevoel.
 • Eentje waar ik mij nu al op verheug: Mijn gezin dat me ondersteunt via de fiets. Mijn man en Amélie samen op de fiets en Mathis die zelf kan mee fietsen. Zij genieten van het fietsen en ik van hun aanwezigheid en gezelligheid.
 • Vorig jaar in de zomer gingen we geregeld samen naar het bos hier niet zo ver vandaan. Terwijl de kids zich amuseerden in de speeltuin, ging ik mijn toertjes lopen. Geregeld passeerde ik langs hun, leuk om toch wat contact te hebben en te zien hoe zij zich amuseerden.
 • Geen ochtendmens? Meestal kruip ik ’s avonds als de kids slapen nog op de loopband. Neem ik Netflix erbij en waan ik mezelf op een mooi strand – al lopend dan toch.
 • Voor sommigen een optie – voor mij jammer genoeg niet meer maar ik heb een tijdje tijdens de middag gesport. Wij zitten in het gebouw van een hotel en mochten gebruik maken van hun fitness. Heerlijk vond ik het om ’s middags snel 5 km uit de benen te halen – jammer genoeg is een uurtje middag pauze niet meer genoeg om mijn trainingen te kunnen afwerken.
 • Lopen met vrienden: komt te vaak voor maar het helpt om zelfs in de week bergen te verzetten. Op een maandag avond vertrekken voor een toertje van 10 km, in het donker. Al tetterend. Extra energie om te kunnen blijven tetteren dus extra prestatie verzekerd.

Duuuussss mama’s, gooi al je excuses en twijfels maar overboord, go go go!

lopen

lopen bos

10 gedachten over “Lopen en de bijhorende excuses

 1. Je bent goed bezig zeg. De kinderen mee laten fietsen deed ik ook wel eens. Dat was een mooie manier om quality time met de kinderen te combineren met hardlopen.

  Ik ga je post delen op Ren mama, ren morgen!

 2. Of je probeert het alsnog te zien zoals ik het zie: me time 😉 Om de zoveel dagen een uurtje (of meer) voor jezelf. En daar hoef je je helemaal niet schuldig over te voelen. Ik vind dat ons goddelijk recht als mama/vrouw/werknemer/… 😀
  You can do it!!! 😉

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: