Luchtplantjes

Je ziet ze meer en meer opduiken, luchtplantjes. Gek, mooi en verrassend tegelijkertijd. Het trok onmiddellijk mijn aandacht wegens “Weinig onderhoud nodig”. Dit is iets voor ons!

Luchtplantjes hebben geen wortels en hebben enkel nood aan daglicht. Ze hebben regelmatig wel wat water nodig om te overleven. Regelmatig? Dat moet nog net lukken. Ik geef mijn plantjes water als ik er aan denk, dat kan soms om de maand zijn of soms 2x per week omdat ik vergeten ben dat ik al water heb gegeven. Ze zijn kranig, die planten van mij!

Eén van de aanbieders van luchtplantjes is Phyt. Sofie, de dame achter Phyt heeft de plantjes ontdekt op een roadtrip in California. Bij ons in België waren de plantjes niet te verkrijgen en alzo groeide het idee bij Sofie om hier meer mee te doen. Phyt werd geboren!
De plantjes van Sofie komen uit Zuid-Amerika en worden overgebracht naar Spanje om gedurende een aantal maanden aan te passen aan ons klimaat. En zo weet je onmiddellijk dat Sofie met Phyt enkel voor de beste kwaliteit wilt gaan.

Ook de accessoires die je op deze webshop vindt, zijn één voor één uniek! Phyt werkt samen met jonge designers en biedt hun als het ware een soort van platform aan. Al de accessoires die je vindt zijn handgemaakt en exclusief voor Phyt ontwikkelend. De combinatie van een leuk, elegant originele houder voor je luchtplant én het feit dat je luchtplantjes in tal van verschillende maten en vormen vindt, maakt dit geheel een uniek stukje interieur!

Voor de niet zo groene mama’s (lees mezelf) hoe onderhoud je luchtplantjes?

  • Geen direct zonlicht, maar wel voldoende dicht bij ramen
  • Hoe lichter van kleur je luchtplantje, hoe meer het plantje de zon leuk vindt
  • Hoe donkerder van kleur, hoe meer het van schaduw houdt.
  • Iedere plant heeft een andere nood aan water, in het algemeen kan je stellen dat je +- 1x/week de plantjes moet besproeien met water (of onder de kraan houden)
  • Gebruik nooit flessen water of gefiltreerd water. Ga eerder voor regenwater of indien je kraanwater gebruikt, laat het gedurende een nacht staan alvorens aan je plant te geven zodat je zeker bent dat alle chemicaliën uit het water zijn.
  • Iedere plant heeft 1x in zijn leven bloemetjes – afhankelijk van de plant kan dit enkele dagen tot maanden blijven
  • De meeste luchtplantjes zullen tussen 2 & 8 baby plantjes produceren als je er goed zorg voor draagt

Inspiratie nodig?

luchtplantjes luchtplantjes luchtplantjes luchtplantjes luchtplantjes luchtplantjes luchtplantjes luchtplantjes luchtplantjes

2 gedachten over “Luchtplantjes

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: