terug naar school

Gezond terug naar school

Het kort nu wel echt af, nog een dik weekje en de 2 maanden vakantie zijn om. En for real, net nu het weer mooier begint te worden!?! 2 maanden zijn lang, het gaat weer een uitdaging worden om ons ritme terug te vinden. Het gaat vooral weer een uitdaging worden om mijn mini de eerste schooldag zonder traan af te zetten. Hij blijft het er toch altijd een beetje moeilijk mee hebben, met ‘onverwachte’ wendingen.

En terug naar school gaan, betekent ook voor de mama terug organisatorisch wat aanpassingen. Opvang regelen, hobby’s vastleggen en vooral alle aandacht voor de boodschappenlijstjes: Fruit, koekjes, charcuterie en brood in huis halen. En om die zware schooldagen op te vangen, ook nog wat lekkers voor ’s avonds!

Gepakt en gezakt

Hoe maak je het terug naar school gaan nog aangenamer? Wel, door je mini ‘in het nieuw te zetten’. Nieuwe boekentas, nieuwe brooddoos, koekjesdoos en hopla! Een boekentasje hebben we al gescoord, dat lees je hier. Een brooddoosje staat nog op de to do lijst. Keuze genoeg in ieder geval!

terug naar school

1)Eef Lillemor €8,95   *   2)Sasse & Belle €10,95   *   3)Froy en Dind €9,30   *   4)Blafre €11,95   *   5)Blafre €18,95   *   6)Blafre €19,95   *   7)Sasse & Belle €8,95   *   8)Boon €14,99   *  9)Skip Hop €12,95

Online verkrijgbaar in tal van shops!

Gezondheid in een brooddoos

En dan moet je deze geweldige brooddoos ook nog vullen. Liefst met wat gezonds. Maar hoe begin je daar aan?

Kinderen eten vandaag te weinig groenten (en die van mij zeurt iedere avond bij het avondeten nog eens extra dat hij het niet lust), dus waarom hun niet stimuleren om ’s middags ook wat groenten te eten? Ik geef regelmatig een worteltje mee of een komkommer. Van tomaten zijn ze hier beide geen fan, jammer want is ook handig om mee te geven naar school.

Het belangrijkste is vooral dat ze genoeg energie hebben om de dag door te komen, dat ze vitamientjes opdoen om zich te bannen tegen de eerste ziekte microben die waarschijnlijk snel na de start van het schooljaar, gaan volgen. Maar nog belangrijker? Dat ze met plezier naar school gaan want ze hebben wel nog enkele jaartjes in het vooruitzicht die mini’s van mij!

terug naar school terug naar school

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: