Mama en papa tijd

Oooh ik zie mijn mini’s graag maar zo nu en dan vind ik het wel eens tijd om samen met mijn man (wat blijft dit gek klinken zelfs na 2 maanden huwelijk) te genieten. Om even geen gezeur te horen, om eens even niet te moeten meespelen, om eindelijk eens een verhaal te kunnen vertellen en niet 20x onderbroken te worden of opnieuw te moeten beginnen, om eens wat te genieten van niets doen. 

En dus trekken we zo nu en dan eens de stekker eruit. Regelen we de babysit en zorgen we voor wat quality time. Geen gedoe met het avondritueel, we vertrekken ervoor. Dat zijn zorgen voor de babysit. Zo 1x op de 2 maanden mag dat wel… En weet je, als wij aan Mathis vertellen dat de babysit komt, krijgen we iedere keer opnieuw de boodschap “weeral? Jullie gaan altijd weg.”. Euh excuse me?

Dus net als je denkt om te kunnen genieten van een leuke, gezellige avond met zijn 2, start je die al instant met een kramp in de buik. Wij? Altijd weg? De babysit altijd hier? Exact 2 maanden geleden was ze hier. 2 maanden. En dus voel je je schuldig. Niet dat hij waarschijnlijk beseft wat hij zegt maar toch… Een mama hart is daar waarschijnlijk net iets te gevoelig voor. Dus ja, denk je 2x na als je “weer” eens wat tijd samen wilt, weg van de mini’s.

En toch vind ik het belangrijk, om soms even weg te trekken van de dagelijkse sleur, om even geen kids rond je te hebben en om even te genieten an het leven en de wereld. Niet dat dat niet gaat met mini’s, maar laten we zeggen dat het toch een iets of wat andere belevenis is. En het grappige van al is dat ja gedurende die tijd 30x op een minuut aan je mini’s denkt en er ook nog eens constant over praat. Ver weg in je gedachten zitten ze toch nooit.

Volgende zomer willen we op een late huwelijksreis gaan. Wij. No Kids. Just the 2 of us. Ik weet vandaag dat mijn mama hart het wel overleefd. Mijn vorige trip naar US duurde 5 dagen (werk verplichting) en die heb ik ook overleefd… Ik weet ook dat ik zo intens ga genieten om eens een weekje alleen maar te doen waar ik zin in heb. Om te tafelen, te lezen, bij te slapen en vooral door niets te doen. Of mijn mini’s daarmee akkoord gaan gaan is een andere zaak en dat zullen we binnenkort zien…

Mama, Papa en mini tijd

En af toe knijpen we er nu al even tussenuit. Met de mini’s erbij. Want er gaat niets boven wat quality time samen, maar zeker ook met het gezin. Zo zijn we onlangs even naar de zee getrokken. Even heerlijk uitwaaien, een bezoekje aan Plopsa voor instant fun en natuurlijk wat genieten van het strand en een heerlijke pannenkoek. Een verplicht nummertje als je aan zee bent. We hadden samen de tijd van ons leven, konden samen wat genieten van elkaar en van wat gezelligheid. Bovendien sliepen we allemaal samen in één grote familiekamer. Heerlijk om samen in te dommelen en samen (veel te vroeg) wakker te worden. Om te snoozelen en eens wat zot te doen.

Het Ibis hotel alsook De Haan is een echte aanrader en hadden we geboekt bij weekendesk. Een spiksplinternieuw hotel met alles wat je nodig hebt.

img_0461 img_0554 img_9193

 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: