Mama heeft het onder controle

Soms heb ik alles onder controle, maar ik merk de laatste tijd dat ik vaak niet meer alles onder controle heb. Dat mijn huishouden een chaos is, dat mijn lichaam en hoofd verlangt naar vakantie, naar rust en naar quality time. Nood aan mama die het wel weer onder controle heeft. 

Controle freak

Ik vermoed dat ik zelf de grote oorzaak ben van het wel of geen controle hebben van mijn/ons leven en gezin. Dat ik een planner ben zal er wel voor iets tussen zitten, tot het oneindige. Ik moet en zal dagelijks meermaals kijken naar onze agenda. Goed wetende wat eraan zit te komen, maar toch maar dubbel checken dat ik zeker niets over het hoofd zie. Onthouden? Lukt langs geen kanten meer. Is het de leeftijd? 30+ weet je wel, is het de combinatie van te veel? Ik weet het niet maar als ik het niet opschrijf kan je er zeker van zijn dat ik het vergeet. Hoog tijd voor vakantie dus.

Tijd om dat hoofd eens te laten leeg blijven, om even weer wat te genieten van mijn mini’s. De rush is bij momenten groot. De kids moeten op tijd vertrekken, hobby’s in de avond, huiswerk maken, moeilijke mini’s, makkelijke mini’s, boze mini’s, knie blessure die me al ettelijke avonden heeft beziggehouden met kine, dokters en meer van dat.

Genoeg is genoeg

Ik probeer echt wel alles verder onder controle te houden, maar merk dat ik niet de enigste ben die aan het eind van haar Latijn zit. Mijn mini’s zijn moe, het einde van de week proberen ze te overleven. Ze gaan op tijd slapen, ik laat ze soms al eens wat langer liggen zodat ze wat meer kunnen slapen en ik dus later ga werken, maar het lijkt weinig te helpen. Je zou dan denken dat ze het weekend gebruiken om wat bij te slapen, maar niets is minder waar. In het weekend zijn ze vroeger wakker dan ever. Iets met pluk de dag en alles uit je dag halen vermoed ik?

Maar toch, ik probeer alle touwtjes in handen te houden, ik probeer iedere rol die van mij verwacht wordt goed uit te voeren. Probeer de liefste en beste mama te zijn, een topvrouw, een goede werknemer, de beste vriendin. I can handle it. Of soms toch.

En nu aftellen naar die vakantie!

mamablog mama

mamablog mama

3 gedachten over “Mama heeft het onder controle

  1. Aargh, dat klinkt allemaal als heel veel zeg. Ik voel met je mee. Laat vooral de touwtjes een beetje vieren. Hoe harder je controle probeert vast te houden, hoe slechter het lukt is mijn ervaring.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: