zenuwen

Mama heeft stalen zenuwen: Doe doooooooooooooor

Ik vind het zelf niet echt leuk, maar kan er helaas weinig aan doen. De ochtend is getimed. Mijn mini’s volgen een strak tijdschema, mama is altijd gehaast en mijn mini’s? Die lijken altijd alle tijd van de wereld te hebben. Stalen zenuwen heb ik nodig in de ochtend en mijn zinnetje “doe door” herhaal ik helaas ontelbare keren. 

De vakantie lijkt eindeloos ver weg, we zitten terug in onze dagelijkse sleur. School is terug in volle actie, hobby’s zijn terug gestart en stiekem tellen we toch weer af naar de volgende vakantie. Mag ik dat eerlijk zeggen ja? Hoe zalig relaxed de ochtenden in de vakantie waren, zo druk zijn ze nu.

Vakantie ochtend vs school ochtend

In de vakantie worden mijn mini’s wakker op hun uur, ze blijven wat chillen in bed, komen naar onze kamer, we slenteren samen naar beneden in onze pyjama. We ontbijten, hangen nog wat rond en kleden ons op het gemak aan. School ochtenden verlopen net dat beetje anders. Amélie heeft een wekkertje, die stipt om 7u wakker wordt. 9/10 keer slapen ze nog, mijn mini’s. Ze worden uit hun slaap gerukt en ze lopen al slapend naar de badkamer. Daar vinden ze het blijkbaar heel leuk om eerst nog wat op de badkamer matjes te liggen alvorens in actie te schieten. De ene kan zijn sokken niet aankrijgen, de andere vindt zijn kleren niet mooi. Amélie vraagt minimum 10 keer of ze een staartje moet want zij wilt alleen maar een speldje in de haren. Vervolgens begint ze te wenen, haar sok zit niet goed. Haar speldje is los. Ze wilt niet één maar 2 vlechten. Iedere dag een andere reden om mijn zenuwen en ochtendstress te testen.

Mee in ons ritme

En dan moeten we nog starten met het ontbijt, schoenen aandoen, jas aankrijgen, in de auto geraken en meer van dat. Hoe vaak ik vraag om aub door te doen is echt waar niet op één hand te tellen. Alle tijd van de wereld hebben die mini’s van mij. En ze hebben verdomme gelijk. Het kan mij soms zo frustreren dat zij mee gepusht worden in onze ochtendstress. Zij moeten uit bed, zij moeten snel ontbijten, zij moeten snel snel naar school. Heel dubbel vaak. Mijn mini’s zijn nog zo klein en toch moeten ze helemaal mee in ons ritme.

Ja, ik kan ze vroeger uit bed halen om ze wat meer tijd te geven in de ochtend maar dat wilt ook zeggen dat ze ’s avonds nog vroeger moeten gaan slapen. En ik zie ze vaak al maar anderhalf uur. Dus nee, ook geen oplossing voor mijn mama hart. Ik sus mezelf vaak met de gedachte dat ze niet de enigste zijn, dat dit bij het leven hoort en een goede les is voor later. Maar eerlijk, dit is alleen om mezelf geen al te groot schuldgevoel aan te praten. Herkenbaar?

zenuwen

8 gedachten over “Mama heeft stalen zenuwen: Doe doooooooooooooor

  1. Ik vind jouw artikels meestal heel herkenbaar maar bij deze moet ik echt passen. Mijn vroege vogels zijn er standaard om 6u, dus zeeën van tijd om hen klaar te maken. Toch één voordeel want in het weekend vervloek ik die 6u uiteraard. Een wekker? Uitslapen? Je kind wakker maken? Allemaal vreemde begrippen voor mij.

    1. Die tijden hebben we ook gehad. De kids die altijd heel erg vroeg wakker werden, maar nu door school, de hobby’s en de weekrush hebben ze echt nood aan hun slaap. Het goede is wel dat je die extra tijd ’s morgens kunt gebruiken.

  2. Zo herkenbaar! Ik merk van mezelf ook dat ik 10 tot 20x ‘doe verder’ zeg ’s ochtends. Maar idd.. vroeger opstaan = vroeger gaan slapen = minder tijd.
    En zoals je zegt, dat rushen is voor niets of niemand goed… ’t zal ooit wel eens beteren zekers? 🙂

  3. Ik laat de mini-me’s ook graag iets langer liggen om dan wel met iets meer druk ons klaar te maken om te vertrekken naar school.
    Maar het is al jaren een vaste routine bij ons en de mini-me’s zijn ook ouder en alles verloopt altijd heel vlot… we staan op rond 6u30 en zitten rond 6u55 al in de auto… een luxe! En dan begint de stress op de weg… veel verkeer, files… 😉

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: