school

Mama in blogland & privacy

Vandaag in de media hoor je meer en meer over privacy, over mama’s die foto’s plaatsen van hun mini’s op het internet en hoe mensen met foute bedoelingen hier soms misbruik van maken. Het blijft een hot topic, ook onder bloggers. 

Say cheese

Mijn liefde voor bloggen is ontstaan uit het niets, eigenlijk om mijn toenmalige webshop te promoten. Het ging gelijk niets, topics bedenken om over te schrijven, ik had vaak meer topics dan dagen. En zo verschoof mijn focus van de shop naar de blog. Als mama van 2 heb je gewoon zo veel te vertellen, je maakt zo veel mee, hebt zo veel vragen en vooral zoekt zo veel antwoorden. Ik denk dat dit ook de sterkte van het bloggen is.

Dus de focus en aandacht van kleding verschoof gaandeweg ook meer naar mijn twee kapoenen. Leuke uitstapjes, opvoeding moeilijkheden, tips en tricks. Persoonlijke verhalen en ervaringen – gepimpt met een foto van mijn allerliefste mini’s.

Privé foto album

Het blijft een hot topic, ook onder bloggers. Uiteindelijk neem je als mama zelf de keuze om met je mini’s te kijk te lopen en hebben zij weinig of geen keuze.

Ik kies ervoor om jullie een kijkje in mijn leven te geven, om persoonlijke verhalen te delen, ik kies er ook voor om mijn mini’s in beeld te brengen. Je hebt effectief wel bloggers die hier niet aan mee doen en alle respect voor hun keuze, hun verhaal blijft even open. Ja, mijn mini’s kiezen er niet zelf voor en als mama zal ik altijd respectvol omgaan met hoe ze in beeld komen. Ja, liefste media, dat is ook één van de reden dat je meestal picture perfect op die beelden ziet.

Ik blog vooral in eerste instantie voor mezelf en voor mijn mini’s, vind het geweldig welk boek ik ondertussen al geschreven heb op deze URL met enkel zij in de hoofdrol. Ik hoop dat we later hier deze gekke verhalen kunnen teruglezen en onze bedenkingen hebben bij wat deze mama allemaal schrijft. Ik hoop ook dat jullie mijn verhalen leuk vinden, er iets aan hebben of gewoonweg grappig vinden. Want ook dat is bloggen, anderen entertainen en enthousiasmeren.

Plaatsen jullie foto’s van je mini op het net?

broer en zus amway vakantie

5 gedachten over “Mama in blogland & privacy

  1. Ja ik breng mijn kids ook in beeld. Hoewel ik soms best nog wel twijfel. Ze kiezen er uiteraard niet zelf voor. Ik hou er wel altijd rekening mee hoe ik ze in beeld breng net als jij.

  2. Jouw verhalen zijn zeker leuk! En de foto’s fantastisch. Ik vind het een moeilijk onderwerp. Ik plaats mijn kinderen wel, maar niet te herkenbaar. probeer hun gezichten toch nooit frontaal in beeld te brengen. Ook gebruik ik nauwelijks hun naam… maar goed, als blogger vertel je we; veel pivezaken… Of dat goed is, weet ik eigenlijk nog steeds niet. Maar als ik het vergelijk met kennissen in de VS bijvoorbeeld… Die plaatsen pas veel over en van hun kroost.

    1. Het is ook zo’n dunne lijn, de school toont bij ons ook foto’s op een openbaar profiel, je hebt de sport activiteiten en meer van dat. Kunnen we vandaag nog überhaupt ons beschermen ervoor? Zoals je aangeeft in VS gaan ze nog veeeeeel verder. Zo lang je jezelf er maar goed bij voelt?

  3. Ik kom hier voor het eerst. Dit blijft een moeilijk onderwerp. Heel nuchter denk ik… tegen de tijd dat mijn kinderen volwassen zijn, is hun leven 1000 keer digitaler dan nu. Ze hebben het niet eens een digi-loos tijdperk meegemaakt. Dus tegen die tijd zouden ze het waarschijnlijk raar vinden dat er niets van ze te vinden is online.

    Maar ik vind dat je er als ouder verantwoordelijk mee moet om gaan. Ik post op mijn openbare IG weinig duidelijke foto’s van mijn kinderen. Ik heb een privé IG in het leven geroepen toen mijn oudste werd geboren. En daar heb ik genoeg volgers die zelf ook moeder zijn. Daar post ik dus wel foto’s van mijn kinderen, maar dat voelt toch anders. En.. ik houd altijd rekening met de gedachte: het mag nooit een foto zijn waar ze zich later voor kunnen schamen. Of stel dat ze wereldberoemd worden, niet willen dat de hele wereld ziet hoe ze hun eerste plasje op een potje doen.

    1. Dank je voor je eerlijk antwoord! Het blijft inderdaad een moeilijk onderwerp. Ik ga helemaal akkoord met het selectief zijn van foto’s. Maar de lijn van wat kan en wat niet is zo persoonlijk en zo’n dunne lijn.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: