Mamablog metime

Mama me-time in de vroege ochtend

Ik ben geen avondmens, eerder een ochtendmens. Al valt me dat de laatste weken soms wel zwaar. Het is echt niet altijd even makkelijk om vroeg uit dat bed te komen. De wekker die afgaat, de donker én koude die je opwacht. En toch probeer ik braaf aan mijn ritme vol te houden, want vroeg opstaan biedt me-time…

Dagelijkse routine

De wekker gaat hier iedere ochtend om 6u, maar ik merk dat mij dat te weinig tijd geeft. Boekentassen klaarmaken, werktas, eten voor ’s avonds klaarmaken, vaatwas leeghalen en nog meer van dat leuks. Ik kan meestal nog net even mijn social media eens bekijken of het is alweer tijd om de mini’s uit bed te halen. Veel te veel rush, te weinig tijd dus.

Dus kan ik er echt van genieten om de wekker extra vroeg te zetten (lees 5:20u). Heel, extreem pijnlijk op het moment zelf, maar die extra tijd in de ochtend is eerlijk gezegd toch zalig. Wat ik doe op vroege ochtenden?

Een bad nemen

Het lijkt wat stom maar ik heb er anders echt zelden of nooit tijd voor. Ik verkies altijd de douche aangezien ik zo het minste tijd verlies. Extra vroeg opstaan geeft deze mama tijd om een ontspannen badje te nemen, inclusief boekje & verzorging. Een echt momentje van rust alvorens de ochtend rush met de mini’s zich gaat aankondigen. Of misschien wel buiten die ene ochtend gerekend, waar mijn mini’s zelf niet in hun liefste bui waren en ik binnen de 5 minuten nadat zij wakker waren, al mijn zen verloren was.

Latte macchiato please

Ik wil in de vroege ochtend kunnen genieten van een lekkere tas koffie. Een echte latte macchiato. Ik vind het pure ontspanning, zelfs in het weekend kan ik ervan genieten om wat vroeger op te staan om zo even een momentje alleen te hebben, met mijn liefste koffie natuurlijk. Ik vind een goede koffie in de ochtend echt een puur zen momentje. Een boekje erbij, de computer, genieten.

Bloggen

De ochtend geeft mij het meeste inspiratie. Het komt er te weinig van de laatste tijd, om deftig tijd te hebben om én te bloggen én mijn social media up-to-date te houden én mijn huishouden én mijn werk niet uit het oog te verliezen. Maar ik geniet zo van het schrijven dat ik vaak alles wat erbij kom kijken uit het oog verlies. Maar uiteindelijk is dit nog altijd mijn uitlating en geniet ik hier van wat ik schrijf, als anderen het ook leuk vinden is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Mamablog metime

Huishouden

Moet ook gebeuren. En liefst in de ochtend in plaats van in de avond. Eten koken of de voorbereidingen gebeuren sowieso iedere ochtend. Ik ben meestal later thuis dus de rest van het gezin heeft dan al gegeten. Het is voor mijn man makkelijker als alle voorbereidingen al getroffen zijn, zodat de mini’s zo snel mogelijk kunnen eten. Na een lange schooldag hebben ze meestal reuze honger – vaak verdwijnt die als sneeuw voor de zon als ze zien wat er op tafel komt. Maar ook de vaatwas leeghalen en ja, zelfs strijken doe ik in de ochtend. Wel met de Ipad, zodat ik een leuke serie kan kijken. Voor zij die “Jane the Virgin” nog niet gezien hebben, must see! Op zich vind ik dit nog wel pure ontspanning en kan ik er echt van genieten. Ik heb trouwens een nieuw strijkijzer gewonnen – lucky girl me -, deze zou mijn mand vol strijk nog sneller leegmaken dankzij de stoomfuncties. Alles om extra tijd te winnen! En dan hebben we natuurlijk nog de boodschappen. Ik bestel ze iedere week online maar je bent toch wel wat bezig met het lijstje te maken en alles online te bestellen.

Maar dankzij mijn vroeg opstaan heb ik dus tijd voor dit alles. ‘S avonds kan ik regelmatig eens ongegeneerd in de zetel ploffen en hopelijk snel ook terug sporten (als mijn blessure eindelijk van de baan is! Staan jullie wel eens extra vroeg op?

Mamablog metime

mamablog philips

4 gedachten over “Mama me-time in de vroege ochtend

  1. Heel soms, en eerlijk gezegd geeft me dat enorm veel rust. Maar met al twee jaar gebroken nachten zijn de ochtenden in bed me eigenlijk meer heilig dan vroeg opstaan.

  2. Als mijn dochtertje toevallig rond 6 uur komt in het weekend voor de fles (of eerder), ga ik daarna niet meer naar bed. Mijn man duikt nog wel het bed terug in en mijn dochtertje stop ik ook gewoon terug. Maar ik gebruik die tijd dan om te bloggen. Maar bloggen doe ik ook wel eens in de nacht. Ik ga namelijk altijd rond 1 uur naar bed. Dus tijd zat voor mezelf. Ik heb alleen op dat moment niet altijd meer zin om achter de laptop te kruipen. Meestal geniet ik gewoon van een film of boek.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: