Dermalogica

Mama modus over sporten, shoppen & me-time met Dermalogica

Zomer vakantie is ook tijd voor mama om nog eens aan haarzelf te denken. En dat kan zo deugd doen. Toch moet ik concluderen dat ik er te weinig tijd voor gehad heb. De dagen vliegen en de kids vragen aandacht, daarmee is alles gezegd denk ik. Goede intenties daarentegen heb ik wel in overvloed, dat is ook al wat toch? Ik wil snel terug werk maken van sporten, ik wil snel nog eens een dagje gaan shoppen en nog eens genieten van een spontane ingeving. Mijn enigste me-time de afgelopen maand? Een 10 minuten durende gezichtsbehandeling bij Dermalogica. 

Mama modus – start to sport

En die 10 minuten gaven weer even vleugels. Een mama hand is snel gevuld, niet? Ik heb er soms zo nood aan, om eens de deur te sluiten en enkel en alleen aan mezelf te denken. Helaas komt het er te weinig van. Een jaartje geleden liep ik 3x per week. Pure me-time. Even weg van alles en tijd om na te denken of net helemaal niet en het verstand op nul te zetten. Nu ik niet meer sport merk ik dat ik minder kan verdragen van de kids, dat ik echt wel nood heb aan een uitdaging en wat tijd voor mezelf. Mentale rust helpt mij in het relativeren en zorgt voor een geduldigere mama.

Hoog tijd dus om terug te starten met sporten! Lopen mag ik niet meer wegens blessure leed dus ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging. Onlangs stootte ik op een Youtube kanaal met 15 min workout oefeningen. Dat zal het voorlopig worden. Ik heb het al eens even getest en het zijn 15 intensieve minuten. Als ik daarbij nog wat spierversterkende oefeningen doe, komt het helemaal goed (hoop ik toch). On top kan ik dit thuis doen, geen excuus dus. Alhoewel, afgelopen weken was het een beetje te warm om te sporten 😉 Zodra de rust en planning van het schooljaar zich terug laat zien, start ik terug. Zonder fout.

Ook al zoek ik die uitlaatklep, sporten is in vergelijking met shoppen toch altijd weer een opgave. Met shoppen heb ik minder moeite. Ik weet perfect op welke plaatsen ik moet zijn om leuke items te vinden. Zo efficiënt mogelijk zo veel mogelijk 🙂 Gelukkig is het bijna tijd om de kleerkast om te wisselen naar het winter seizoen, weer een reden om te gaan shoppen.

Verzorgings me-time

Me-time is voor mij ook tijd hebben om me in de badkamer terug te trekken. Eens een badje nemen of een maskertje opleggen. Of eens naar de schoonheidsspecialiste voor een  gelaatsverzorging. Iedere keer als ik terug kom van een gelaatsverzorging neem ik me voor om niet meer zo lang te wachten tot de volgende. Maar helaas. Mama fail. Meestal ligt het aan mezelf en vergeet ik het gewoon in te plannen en eerlijk, heb ik er ’s avonds na het werk niet altijd zin in. Toen Dermalogica vroeg of ik hun 10-minuten gezichtsbehandeling wou testen in mijn vakantie zei ik geen nee. Samen met het gezin naar Maastricht, een lekker ontbijtje gedaan en vervolgens mijn schatjes achter gelaten voor wat me-time.

Het concept? Je vult wat vraagjes in in verband met wat je vandaag allemaal gebruikt en als ritueel hebt én bepaalt waar je die dag op wilt werken. In mijn geval wou ik vooral mijn huid hydrateren – geen overbodige luxe met het warme weer. De dame maakte eerst een huidanalyse om te bekijken welke producten het best bij mijn huid pasten. Vervolgens mocht ik genieten van de 10-minuten Facefit behandeling. Het waren maar 10 minuten maar ze waren zalig. Ik lieg. Maak van die 10 minuten maar 5 minuten want een nieuwsgierige dochter besloot om mij geen 2 minuten van mijn zijde te wijken.

Eerst werd mijn huid gereinigd, vervolgens gevoed en als afsluiter een beschermende dagcrème. Ik heb veel aan mijn huid gevoeld die dag, die voelde echt als herboren aan. Zo zacht. Het leuke is dat ik nadien een mailtje kreeg met een overzicht van de producten die gebruikt zijn. En die heb ik natuurlijk instant aan mijn man doorgestuurd, hallo cadeau tip!

En de eerste schooldag sta ik terug aan hun deur! De eerste schooldag is stiekem mama en papa dag. En ik ga toch even die 10-minuten me-time opeisen!

Dermalogica Dermalogica Dermalogica Dermalogica Dermalogica Dermalogica Dermalogica

2 gedachten over “Mama modus over sporten, shoppen & me-time met Dermalogica

  1. Ik heb in de vakantie ook juist altijd minder tijd voor mezelf dan als school weer begint. 15 minuten per dag sporten is volgens mij al hartstikke goed : )

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: