Business trip

Mama op Business trip naar Beijing

Business trip. Voor mensen van wie het een ver van mijn bed show is, lijkt het een gezellig uitje maar degene die het regelmatig doen weten wel beter. Soms heb je geluk en kan je de stad een beetje proeven, lokaal eten proberen en als je heel veel geluk hebt vergeet je nu en dan de vermoeidheid die op je hangt.

Aan de andere kant van de wereld

Als mama vind ik het niet altijd makkelijk om te business trippen. De kids missen mama, het gezin staat even op zijn kop. Ieder heeft zijn ‘taak’ in ons gezin en als er dan een pijler wegvalt krijg je hoe dan ook chaos. Voor de achterblijvers wel te verstaan. Mijn man die er alleen voor staat. Kids brengen en halen van school, hobby’s en natuurlijk ook al eens ongeplande doktersbezoeken. Ik moet dat geregeld even loslaten, als ik daar continue aan zou denken zou ik alleen maar ongelukkig wezen en me helemaal niet kunnen focussen op mijn job. En toch kan je niet ontkennen dat je er non-stop mee bezig bent.

Amélie maakte het mama en papa deze keer extra moeilijk, non-stop huilen om mama. Heel vroeg uit haar bedje zijn en eigenlijk gewoonweg helemaal overstuur zijn. Als je in Europa zit is dat vandaag de dag geen probleem meer, snel even Facetimen en iedereen is weer tevreden. Aan de andere kant van de wereld is dat natuurlijk een ander paar mouwen. Het tijdsverschil maakt het moeilijk te communiceren. Doorheen de dag ben ik zelf non-stop bezig en heb ik eerlijk gezegd weinig tijd om bezig te zijn met thuis. Jullie ochtenden zijn mijn avonden. Dus ook al slaat de vermoeidheid in als een bom, toch nog even Netflixen om de ogen open te houden en eindelijk nog eens mijn gezin te zien & Amélie over haar tranen heen te helpen.

Vermoeidheid, jetlag en vermoeidheid

Deze keer zat ik in Beijing. Een heenreis van 17u en een terugreis van 20u & 3 vliegtuigen. De jetlag sloeg dus zowel in heen als terugkomen in als een bom. Je slaat als het ware in het heengaan een nacht over en ter plaatse doet je lichaam ook best raar. Wakker om de 2, 3u terwijl je stik op bent. Heel toevallig hadden we deze keer een seminarie in een koffiebar en dat kwam niet ongelegen. Koffie is ons redmiddel, altijd en overal.

Meestal hebben we weinig of geen tijd om een stad te bezoeken en zo was dat ook in Beijing. Enkel de dag van onze aankomst trokken we even de stad in en genoten van de smoggy lucht van Beijing. Chinezen, het blijft een apart volk! Beijing zit erop, in minder dan 2 weken ben ik weer weg, Duitsland deze keer. Eerst één nachtje en de dag erna vertrek ik terug voor 4 nachten. Hoe sneller die tripjes elkaar opvolgen, hoe meer ze het gewoon blijven 😉

Business trip Business trip Business trip Business trip Business trip

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: