dieet

Mama op dieet & actieplan

Ja, het is eruit, deze mama is op dieet – weeral. Na maanden koolhydraatarm dieten en toch aangroeiende kilo’s, heb ik in een impulsieve bui beslist om het over een andere boeg te gooien. Ik moest niet lang nadenken wat wel werkte voor mij, Weight Watchers. En dus tel ik terug punten, is de keukenweegschaal mijn beste vriend en omarm ik stilletjes aan terug de weegschaal. 

De eeuwig strijd

Ik ben het gewend om altijd op dieet te zijn, om altijd die strijd tegen de kilo’s aan te gaan. Maar mijn terugkomst van vakantie deed weer even de ogen openen. Als je dan op je weegschaal gaat staan en merkt dat de laatste keer dat je de connectie van de weegschaal met je gsm hebt laten doorgaan in september 2016 was, weet je dat het de foute richting opgaat. En vooral dat je het niet wilt toegeven.

Plan van aanpak: punten tellen. In een ver verleden als tiener heb ik al eens punten geteld en was ik er erg goed mee geholpen. Het was even aanpassen met het nieuwe systeem en de nieuwe manier van punten tellen maar mijn ogen gingen open. Volle Griekse yoghurt met granola, noten en fruit alla Pascale Naessens bezorgde mij ochtenden van 10 punten en soms meer. Bovendien was ik het beu dat ik iedere week moest toekijken hoe ze thuis pasta aten of eens een lekker broodje. En ja, hoe langer ja dieet, hoe losser je wordt. Duuuus tijd om even terug te beseffen wat we op een dag in onze mond steken, soms zelfs op automatische piloot. En nee, het is niet makkelijk. Net toen ik begon was er dat verjaardagsfeestje van Amélie, 2 dagen later een familiefeest en nog 2 dagen later dat restaurant bezoekje. Mijn punten swingden uit de pan en dus werden de minnetjes op de weegschaal ook terug plusjes. Helaas.

Punten tellen

Maar vandaag zijn we goed op weg! 14 dagen verder en 1.5kg lichter. Fier met deze kleine stapjes in de goede richting. Even de rem erop en de puntjes op de i zetten alhoewel?! Ik ben na maanden zooo blij dat ik terug kan mee eten met mijn huisgenoten. Pasta, pizza en zelfs brood. Alles – met mate. Ik had zelfs 3 dagen zo veel punten over dat ik mij heb kunnen laten gaan in de Pickles chips – al denk ik niet helemaal dat dit de bedoeling is. Het gaat vlot, de punten tellen. Maar ja dankzij je weegschaal en je app wordt je natuurlijk wel dag in, dag uit geconfronteerd met het feit dat je op dieet ben. Ik heb zelfs al enkele keren een wijntje laten staan, de punten waren het mij niet waard op dat moment. Hell Yeah!

dieet

Weight watchers food box

Om mijn Weight watcher ervaring helemaal compleet te maken hebben we ook een Foodbox besteld. Best prijzig in vergelijking met andere boxen maar het was het proberen waard! De producten zijn vers en van hoge kwaliteit. De recepten waren lekker maar misschien voor deze te drukke mama een beetje te time consuming. Het leuke is vooral dat je geen punten moet tellen, iedere dag weet je hoeveel punten je maaltijd gaat zijn. Voor mij het enigste minpuntje is dat je zelf enkele basis ingrediënten in huis moet hebben, wat in mijn geval echt geen standaard ingrediënten zijn. Dus moet je ofwel naar de winkel hollen om je recepten te kunnen afwerken of met alternatieven werken. Mijn favoriet van de week? De salade! met kip en aardappeltjes. Om extra punten te sparen had ik de kip in de Airfryer gebakken, mama fan & de kids!

dieet dieet dieet dieet dieet dieet

7 gedachten over “Mama op dieet & actieplan

  1. Wauw super! Ik had nog niet gehoord van de foodbox van Weight Watchers. Misschien ook iets om uit te proberen.
    Ik ben ondertussen twee maanden bezig en zes kilo lichter. Nog een drietal te gaan… Beste beslissing die ik de laatste jaren heb genomen!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: