dieet

Mama op dieet – de teugels aanspannen

Ik schreef onlangs nog over mijn dieet avonturen en welk goed parcours ik heb afgelegd (lees hier). En ik ben er nog steeds fier op. Al wordt het weer langzaam aan tijd om de teugels wat strakker aan te spannen. De laatste 3 kilo’s zijn zure kilo’s en 2 maanden na de feestdagen is er nog maar een paar 100 gram extra af. 

Op dieet met frietjes

Mijn mama probleem, eens ik wat losser omga met mijn dieet is het vaak om zeep. Een koekje hier, chocolade daar, wat frietjes en niet te vergeten die lekkere boterham met Nutella. Ik noteer dan vaak niet alles en dan confronteer ik mezelf ook niet met de weegschaal. Toen ik onlangs opmerkte dat ik mij al 4 weken niet gewogen had, wist ik maar al te goed hoe laat het is. Tegenwoordig vier ik ieder weekend met frietjes, het moest zo lekker maar niet zijn, maar ja, dat was dan ook zichtbaar op die weegschaal.

Hoog tijd om de teugels aan te spannen, amper 3 kilo te gaan. In no time moet dit haalbaar zijn. Mits toch even op de tanden te bijten en me weer 100% in te zetten. Ik moet bekennen dat we wat turbulente weken achter de rug hebben, we hebben namelijk een nieuw huis gekocht waarover snel meer. Turbulentie staat voor weinig regelmaat wat staat voor snel wat staat voor ongezond. En zo is ieder excuus weer onder tafel beland.

dieet

Healthy food please

Noem het lui, efficiënt, gemakzucht of slim. We zijn terug aan de foodbox begonnen – van Weight Watchers welteverstaan. Op maandag avond “ding dong”, een vriendelijke jongen met 2 zakken vol verse groenten, kip, vis en andere benodigdheden. Een blaadje met recepten en mijn denkwerk van de week zat er weeral op. 4 dagen eten, voor ons alle 4. Ok, ik moet toegeven, goedkoop is het niet (90 euro voor 4 personen, voor 4 dagen). Maar het zet mij even terug on track. Punten tellen, eerlijk punten neerschrijven, gezonde voeding eten en iedere dag opnieuw een verse maaltijd toveren. Ik ben iedere dag wat vroeger opgestaan zodat ik tijd had om de maaltijden klaar te maken. We begonnen met een pasta, vervolgens een salade, vis en gevulde paprika’s.

Bovendien vooral erg leuk om nieuwe recepten te ontdekken, verrassende smaken. Ik heb wel de gerechten wat extra kindvriendelijk gemaakt, want anders was het iedere avond drama. De pasta saus heb ik gemixt zodat ze niet konden zien welke groeten erin zaten, op de dag van de salade hebben zij bij hun grootmoeder gegeven, de vis was zonder kruidenkorstje en de paprika was met een goed stuk vlees. En zo was iedereen tevreden. Weet je wat, zelfs mijn weegschaal was content! En nu vertrokken om zo snel mogelijk die laatste kilo’s eraf te halen en gezond aan de zomer te beginnen.

dieet dieet

2 gedachten over “Mama op dieet – de teugels aanspannen

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: