dieet

Mama op dieet… maar niet in het weekend

Ik volg al even trouw mijn Weight Watchers dieet. In de week dan toch… De weekends zijn helaas altijd te verleidelijk. Te veel leuke etentjes, te veel lekkers in mijn winkelmandje & een te grote levensgenieter. Ik probeer het wel binnen de perken te houden, maar toch geniet ik. Ook dat is diëten, manieren zoeken om het vol te houden. 

Ondertussen ben ik toch al sinds augustus bezig met het Weightwatchen. In een ver verleden als tiener heb ik het ook gedaan en ik wist dat het een dieet is dat bij mij past. Je mag nog alles eten, maar met mate. Dingen ontzeggen is gewoon niet aan mij besteed.

Op de alarmknop

In augustus kwam toch wel de klik dat ik terug iets moest doen aan mijn lijn, de zwangerschapssilo’s van Amélie hingen er nog steeds aan. Amélie werd 3 jaar dat weekend en dus besloot ik vrij impulsief op de vrijdag ochtend voor haar verjaardag om terug te starten met ww. Gelukkig zijn we zo veel jaar verder en moet ik niet meer alles bijhouden in een boekje, maar heb je nu een app. Gezien een groot deel van mijn leven zich toch op mijn telefoon afspeelt was dat een handige toevoeging. En ja, sinds augustus voeg ik braaf alles toe in mijn app. In de week lukt het mij perfect om binnen de punten te blijven, ik durf zelfs al eens zondigen als ik punten over heb maar ga zelden of nooit over mijn punten. Maar in het weekend open ik de app vaak zelfs niet.

Mijn weegdag is niet voor niets op vrijdag, dan heb ik weer enkele dagen gehad om dat weekend te compenseren. Het afvallen gaat dus veel trager dan bij mensen die zich 100% aan hun dieet houden, maar ondertussen ben ik toch al 7.5kg minder.

Weight Watchers Flex

Sinds enkele weken heeft Weight Watchers een nieuwe manier van punten tellen en ik ben waarschijnlijk niet de enigste die het altijd wat moeilijk heeft met verandering. Je verliest een beetje de controle. Daar waar ik vroeger 30 punten had, moet ik het nu doen met 23 punten. Maar er zijn wel veel meer voedingsmiddelen die in punten gedaald zijn. Persoonlijk voel ik mij veel beter met het Flex programma. Minder punten, minder mogelijkheden om buiten de lijntjes te kleuren. Grenzen enzo weet je wel.

Ik ben in de week ook echt strikt. Het ontbijt gebeurt met een weegschaal naast mij. Ik weeg alles af. Mijn yoghurt, mijn Nutella als ik eens brood neem (wat ik in de week probeer te vermijden), … Voor sommige mensen is dat misschien een brug te ver, voor mij geeft dat gemoedsrust.

dieet

Hoe een gemiddelde dag eruit ziet?

Meestal kom ik ruim toe met mijn punten. Naar mijn doen vind ik dat ik best veel eet, maar focus me op de 0 punten voedignswaren.

Ik ontbijt altijd met yoghurt van Bio pur – 3SP voor 125gr. Ik drink hierbij een koffie verkeerd 1SP

Voormiddag eet ik een stukje fruit = 0SP

’s Middags eet ik praktisch iedere dag zelfgemaakte soep = 0SP Al dan niet met beschuiten of een boterhammeke = 3SP

Namiddag nog een stukje fruit

’s Avonds eet ik mee met de rest van het gezin. Van spaghetti tot aardappelen met vlees. Het verschil is dat ik effectief afweeg wat ik ga opeten en me dus meer bewust ben van wat ik eet. Mijn avondmaal is meestal rond de 10SP-13SP

Meestal heb ik dan nog een 3-4-tal punten over, voor nog een koffie verkeerd en soms durf ik al eens een chocolaatje eten. Ik ben al blij dat ik mijn dagelijks shot latte macchiato niet moet opgeven.

Voor mij op deze manier perfect vol te houden.

 

Nog mensen op dieet of die het ww programma volgen?

 

dieet

11 gedachten over “Mama op dieet… maar niet in het weekend

  1. Wat een leuk artikel! Ik ben ook altijd nog bezig met weight watchers en begrijp die weekenden wel..heel toevallig schreef ik vandaag een artikel over hoe ik met de weekenden omga. Spaar jij je weekpunten altijd voor het weekend? Ik neem soms ook gewoon doordeweeks iets lekkers. Daardoor soms geen punten over in het weekend, maar op zich vind ik dat prima. De ene keer wel trek in iets en de andere keer! Ben al 8 kilo kwijt ?Succes met het programma!

    1. Super bezig! Ik spaar altijd alles op voor het weekend. Dan laat ik mij wel gaan. We gaan op resto of drinken apero of croissant als ontbijt ?? super bezig en nog veel succes

  2. Ik volg het met momenten… en eigenlijk zou het nu wel nodig zijn, vind ik. Maar ik vind de moed niet om er aan te beginnen, we kunnen elkaar misschien motiveren 😉

    1. Ik lees veel over mama’s die aan het diëten geslaan zijn, de zomer staat voor de deur. Mooiere, zonnigere dagen geven sowieso zin in gezonder eten. You can do it!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: