mama

Mama power met keuzes

Ik ben en blijf erbij dat wij mama’s power vrouwen zijn. Je moet al heel wat power hebben om in eerste plaats je kind op de wereld te zetten, om je huishouden te runnen, om te werken en daarbij jezelf niet te verliezen, om een mama te zijn met hart en ziel. We.Can.Do.It. En toch is het vaak een dunne lijn, de juiste beslissingen te nemen, je aandacht verdelen en opkomen voor jezelf. 

Wie ben ik en wat wil ik?

Mijn doel voor 2017 was buiten de sportieve uitdaging en veel reizen, ook om wat meer me-time te hebben. Om eens te kunnen weglopen van alles en iedereen en even aan mezelf denken. Het klinkt toch zo mooi, me-time. Was het ook maar zo makkelijk. Allemaal gemakkelijk gezegd en gedaan dat je eens even de deur achter je gaat dichttrekken, ten eerste is het praktisch niet altijd zo eenvoudig te regelen en ten tweede heel vaak bekoop je het toch achteraf dubbel en dik terug. De was gaat helaas niet vanzelf, de kids laten je het eerste uur niet los en je moederhart durft dan ook jezelf en je me-time in twijfel trekken. Eens je mama bent, sta je altijd paraat. Er is altijd wel iemand die jou, jouw knuffeltjes of kusjes nodig heeft. Even weg trekken van dit alles is vaak meer pijn dan plezier. Want laten we eerlijk zijn, wij mama’s kunnen ze toch niet missen. Me-time blijft relatief. Even weg gaan van je mini wilt zeggen dat je ze eens zo hard gaat missen. Even weg gaan bij je mini wilt zeggen dat je de hele tijd aan hun denkt en hoopt dat alles goed gaat en wilt ook zeggen dat je waarschijnlijk denkt aan alle huishoudelijke taken die je op die tijd zou kunnen volbrengen. Ben ik hier aan het genieten of eerder mijn tijd aan het verspillen? Alleszins zo gaat het er toch bij mij aan toe. Het “off” knopje van mijn hersenpan werkt niet altijd zo goed…

Iedereen heeft wat tijd voor zichzelf nodig maar met kleine kids in huis is dit nu eenmaal niet zo eenvoudig. Kids vragen aandacht, het huishouden nog meer en dan heb je ook nog al je familiale en sociale ‘verplichtingen’. Het is niet altijd eenvoudig om alle ballen in de lucht te houden zonder jezelf te verliezen. Slaap te kort stapelt zich vaak op, zeker als je mini eens een moeilijke nacht heeft. Kids die ziek zijn resulteert 9/10 op een zieke mama én zieke mini. Want ja het is uitzonderlijk dat ik ziek val maar als het gebeurt, is er altijd ook één van mijn mini’s ziek thuis. Rusten?

Mamatranen stappelen zich op

Tijd alleen is niet het enigste dat belangrijk is, ook tijd samen met je man/lief. Is het bij jullie ook zo dat de kids er altijd tussen komen terwijl jullie aan het praten zijn? Die mini’s eisen echt alle aandacht van mama en papa op die ze kunnen krijgen en ja ik begrijp dat! Je mama en papa maar zo weinig op een dag zien maakt het gemis groot. Dus wij jongeleren ook samen verder alle ballen in de luch.

En toch, ja, wij hebben het gedurfd – eens voor het eerst sinds 5 jaar mijn kids achterlaten en alleen weg gaan. Op vakantie dan nog wel. Geen kindjes, maar ook geen huishouden dat wacht. Just the two of us en 7 dagen lang me and us time. Boekjes lezen, muziek luisteren, champagne drinken aan het zwembad, lekker uiteten en nog meer genieten. Zo nu en dan moet dat eens kunnen. Ga ik mijn mini’s missen? Absoluut, ga ik wenen? Dat staat vast, gaan wij heel veel over hun praten? Als een paal boven water net zoals wij gaan genieten. Cheers.

mama mama

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: