smelt momentjes

Mama smelt momentjes

Dat het niet allemaal kommer en kwel is, dat opvoeden. Naast heel veel moeilijke, onwetende momenten (zoals ik deze week schreef) zijn er zo veel momenten die een mama hart een sprongetje laten maken. Die mij intens gelukkig kunnen maken & waar ik zo van kan genieten, echte smelt momentjes. Mama zijn, er is echt niets mooiers in de wereld – en niets moeilijkers. 

Mijn smelt momentjes?

Dat kan van simpele dingen gaan zoals mijn mini’s die mij verrassen met een massage of een leuke tekening. Maar dat gaat ook over mijn dochter die haar eerste tutu aantrekt of Mathis die bijna zijn zwemdiploma haalt. Gelukkig zijn zit zowel in kleine als grote dingen. Maar op het einde van de rit, is er maar één ding die telt… Een smile op het gezicht van je mini!

Smelt momentjes gaan vaak over verrassingen, overvallen worden door geluk. Smelt momentjes kunnen gaan over opvoeding, jij kan ervoor zorgen dat je hart iedere dag opnieuw een sprongetje maakt. Gewoon, omdat ze beleefd zijn uit zichzelf, omdat ze lief zijn uit zichzelf en omdat ze zichzelf kunnen overtreffen. Soms toch.

De basis regels in opvoeding om je af en toe een smelt momentje te bezorgen?

  • Leer je mini “I love you” zeggen, instant smelt moment & overgelukkige mama. Vooral als ze groter worden en dit uit zichzelf zeggen.
  • Of wat dacht je van een warm afscheidsgevoel, iedere dag opnieuw. Een dikke knuffel, kus & I love you alvorens afscheid te nemen in de ochtend. (oh wacht hier gaat het de laatste dagen serieus mis met één van mijn mini’s…)
  • Broer – zus liefde. Voor het slapengaan moeten ze elkaar slaapwel zeggen
  • En een hele belangrijke, die vooral later nog belangrijk gaat worden als ze groter worden. Sorry leren zeggen. Het maakt mij stiekem heel fier als Mathis beseft dat hij fout was en uit zichzelf sorry komt zeggen tegen mij of tegen zijn zus. Dat koester ik.

Smelt mama smelt

Ik heb echt 2 knuffelberen op de wereld rondlopen, zowel Mathis als Amélie zijn zeer aanhankelijk en zijn liefst zo dicht mogelijk bij mama in de buurt. Geregeld krijg ik een ‘verrassing’ en moet ik plaatsnemen in de zetel. Mijn kleine held geeft mij dan een massage of als ik mijn ogen dicht moet doen en als verrassing een mooie tekening krijg. Dan slaat mijn hart geregeld op overdrive.

  • Mama ik hou van u, I love you en ik hou ook heel veel van papa, ik ben heel gelukkig.
  • Of toen deze mama in het buitenland zat en Mathis vroeg aan mijn man of hij mij ook zo miste en dat ik maar snel terug naar huis moest komen
  • “Jij bent de liefste mama van de hele wereld”

Wanneer bezwijkt jouw hart onder al die liefde?

5 gedachten over “Mama smelt momentjes

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: