6-jarige

Mama van een 6-jarige

Naast mama van een bijna 4-jarige, heb ik ook een 6-jarige rondlopen. Het is waar, ze worden makkelijker met de leeftijd. Mathis wordt groot, wordt makkelijker in omgang, minder kuren, zelfstandiger en nog altijd oh zo lief. Maar 6 jaar zijn heeft toch ook zo zijn ups en downs. 

De wereld van een 6-jarige

Dat zijn leven vaak heel erg zwaar is. Huiswerk maken, verplicht worden om je bord leeg te eten, geen ruzie mogen maken met je zus, altijd moeten luisteren, … Klagen en zagen, eerlijk, nee dat stopt niet. Maar het zijn andere discussies. Op een ander ‘niveau’. Het kind is ervan af. Alles heeft meer een puberaal gehalte, nu al!

Alles in de wereld van een 6-jarige moet cool zijn. En zij bepalen zelf wat cool is en vooral wat niet cool is. Kleren maar ook simpele zaken zoals dingen die we gaan doen of gaan eten. Het woordje cool hoor ik meermaals per dag.

Een GSM is een want to have item. Toegegeven, ze zien het (te) veel in hun omgeving. Maar ze zijn er nog veel te klein voor. Mathis heeft de oude gsm geërfd, zonder sim kaart. Als het schermpjes tijd is, mag hij ipv op de iPad op de gsm zitten. Sokken krijgt hij niet aan zijn voeten en zijn veters strikken is nog altijd afzien, maar games installeren? Spelletjes spelen, zelfs online, dat is geen probleem hoor! Dat kan zonder een woord uitleg.

Mathis is ook helemaal into muziek. Coole muziek dan wel te verstaan. Hij zit op spotify en ja, nu hij kan lezen kiest hij zelf zijn liedjes.

Opvoeden opvoeden opvoeden

Ook al denken ze dat ze alles al kunnen, meer dan ooit is het opvoeden. Ze lopen er vaker de kantjes vanaf, zoeken grenzen op. Hebben over alles vragen maar vooral ook overal een antwoord op. Mathis is best een brave hoor. Zijn enigste min puntje is dat hij altijd begint te wenen als hij terecht wordt gewezen op iets.

Hij is vooral heel erg plichtbewust, heel ijverig. Hij vindt het leuker dan ooit om nieuwe dingen te ontdekken. Daar waar hij vroeger in een hoekje ging zitten, staat hij nu op de voorste rij. Hij vond het zalig om te gaan shoppen, om leuke kleren aan te trekken. Alleen van meisjes moet hij steeds nog niets weten, houden zo!

Hij houdt van gezelligheid, vraagt geregeld om eens samen een chocomelk te gaan drinken, vindt het zalig om op restaurant te gaan en geeft mij s avonds nog altijd de dikste knuffels ever!

6-jarige

Eén gedachte over “Mama van een 6-jarige

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: