amelie

Mama zijn: 11 tips & realiteit facts

Mama zijn is een hele klus. Heel vaak zit het er van nature in, je mini’s worden groot en je wetten en regels groeien mee. Je weet perfect voor jezelf welk soort mama je wilt zijn. Of misschien niet. Soms weet je niet of je goed bezig bent of wat je zou moeten verbeteren. Maar ieder van ons doet zijn best en daar draait het rond! Jij als mama bent er altijd voor je mini – no matter. 

Mama tips & realiteit

Enkele tips & tricks om over na te denken…

 1. Je hebt recht om dood op te zijn in de avond. Van links naar rechts lopen om hun te dienen eist zijn tol.
 2. Ik begrijp het als je op het einde van de dag niet meer ‘mama’ kunt horen. Ik heb het afgelopen weekend eens geteld maar het was nog geen middag toen ik de tel kwijt geraakt ben. Voor alles roepen ze mama.
 3. Blijf niet eindeloos discussiëren met je mini – de kans dat je als winnaar uit de bus komt is klein. Ik heb het opgegeven, net als ik nog wil antwoorden bijt ik op mijn lip en tel tot 3.
 4. Plan regelmatig een me-momentje in. Zelfs de beste mama’s onder ons verdienen wat tijd voor zichzelf. Een simpel badje kan wonderen doen.
 5. Vertrouw op jezelf en je eigen kunnen: Wat jij denkt is juist. Alle mama beslissingen die jij neemt zijn de juiste – no matter wat iemand ook denkt of zegt!
 6. Stop met vergelijken. Niet alle kids kunnen op dezelfde leeftijd lopen of babbelen of tot 20 tellen. Wat telt is dat je kind dit op zijn of haar ritme doet en jij als mama dit uniek moment moogt meemaken.
 7. Durf de chaos in huis te overzien, ze zijn ten slotte flink aan het spelen!
 8. Stel prioriteiten: zo nu en dan moeten we de volle eettafel negeren en gewoon even meespelen en mee gaan in het kinderlijk enthousiasme. Niet makkelijk en zelfs voor mij een heel groot werkpunt.
 9. Leer nee zeggen: Nee voor te drukke week avonden, te drukke weekendjes, nee voor iets waar jij als mama niet mee akkoord bent.
 10. Blijf kalm: geen makkelijke. Ik heb het zelf aan den lijven ondervonden. Kalm blijven is echt wel heel vaak de beste manier om tot resultaat te komen. Ik ben heel direct en ik praat niet met een fluister stemmetje, dat alleen heeft vaak genoeg de juiste impact.
 11. Perfectie bestaat niet: ook al zie je veel perfectie op Instagram en Facebook. Nee, ook die kids gaan zo nu en dan eens door het lint, ook die kids zijn soms heel erg stout en ook die kids maken hun kleertjes vuil, stoten hun drinken om en werken de mama’s zo nu en dan eens op de zenuwen. Hou dit in je achterhoofd bij het zien van de mooie plaatjes!

amelie mini mini

3 gedachten over “Mama zijn: 11 tips & realiteit facts

 1. Helemaal mee eens! Met allemaal 😉 Ach, we proberen allemaal maar ons best te doen denk ik dan. En dat is met vallen en opstaan… 😉

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: