happy moments

Mama zijn: mijn happy moments

Mama van een 4 en 7-jarige. Mama van een jongen én een meisje. Het plaatje is compleet. Helaas is het niet iedereen gegeven om of op een makkelijke manier mama te worden of zelfs überhaupt mama te worden. Genieten dus, met de grote G. Mijn happy moments als mama?

Knuffels & babbels voor het slapengaan

By far mijn favoriete moment. Niet alleen omdat de rust dan terug keert in huis én mama eindelijk wat tijd heeft voor haarzelf of euh eerder het huishouden. Maar vooral ook omdat mijn kids echte knuffelaars zijn. Voor het slapengaan zeggen ze steeds I love you en verwennen ze mij met de dikste knuffels.

We vinden het trouwens als gezin heel belangrijk, die knuffels, die I love you’s én ook die laatste babbel momentjes. Vooral Mathis is geen grote prater en die momentjes ’s avonds zijn vaak het moment om hem aan het praten te krijgen. Daar bespreken we kleine en grote zorgen.

De wereld ontdekken

Ik schreef al eerder dat we deze zomer naar Puglia trekken. Ieder jaar gaan we met de kids op reis naar een buitenlandse locatie. Samen met hun de omgeving ontdekken, cultuur opsnuiven, zwemmen, locale eten proeven en hun ogen de kans geven om een nieuw stukje wereld te ontdekken. Mijn to do lijst van spots is eigenlijk een echte longlist geworden. Een aantal locaties die ik absoluut met de kids wil afvinken. Reizen is bovendien dé ultieme manier om samen tijd door te brengen.

Mijn kids zien ontwikkelen

Groot worden. Conversaties starten, hun zien evolueren, hun karakter dat zich verder zet. Hun groot zien worden is in alle aspecten het mooiste aan mama zijn. De combinatie van zij die zich settelen en wij die hun duwtjes geven om verder op weg te gaan. Magisch, vol bewondering, ook moeilijk soms.

Samen shoppen

Ze hebben het van geen vreemden, hun voorliefde om te gaan shoppen. Shoppen valt onder mijn happy moment omdat mijn 2 mini’s gewoon de grootste smile ter wereld toveren bij het kiezen van een nieuw paar schoenen, nieuwe zwembroek of haaraccessoires. We gaan niet zo heel vaak samen als gezin shoppen, maar als we gaan maken we er een leuk dagje van. Gaan we wat eten en vooral lopen we winkel in en winkel uit.

Zo veel redenen om te genieten als mama, om samen te bouwen aan een leuke toekomst. Aan mama-mini band en liefde, om aan happy moments te bouwen.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: