Mama & zoon

Mama & zoon – mijn knuffelbeer Mathis

Ik mag dan wel al een paar dagen aan’t vitten zijn op mijn zoonlief, hij is en blijft een enorme grote & lieve knuffelbeer. Mathis geeft en krijgt graag knuffels. En ik? Ik doe niets liever dan die in ontvangst nemen. Mama & zoon, het blijft iets speciaals. 

Mijn knuffelbeer

Niet ieder kind is een knuffelbeer, ik mag dus in mijn handen wrijven met mijn 2 bengels. Zowel Mathis als Amélie hebben graag een dikke knuffel van mama en papa. Mathis zelfs nog dat beetje meer dan zijn zus. Ik hoop dat hij nog lang mag genieten van het geven en krijgen van knuffels. Ik hou al een paar jaar mijn hart vast, angst dat hij ook dat niet meer wilt doen. Kusjes geeft hij al een paar jaar niet meer.

De reden? Niet cool. Iedere kus wordt vakkundig afgeveegd, zijn hoofd wordt gedraaid dat het niet lukt en meer van dat ‘haantjesgedrag’. Als ik zo nu en dan toch eens probeer, lijkt het alsof voor hem de wereld even vergaat. Toch denk ik dat hij stiekem wel nog leuk vindt én blijf ik het dus doen. Een kus aan je mama moet toch de normaalste zaak op de wereld zijn, niet?

Ondertussen zijn we zeker 2 jaar verder. 2 jaar van geen kusjes en er lijkt verandering op til. De laatste weken is hij mij geregeld spontaan een zoentje komen geven. Ik denk dat hij maar al te goed weet dat mama daar blij van wordt. Of waren het telkens goedmakertje voor zijn gedrag de laatste weken? Wat het dan ook was, ik moet jullie niet vertellen dat ik een vreugdedansje deed?!

Mama & zoon

Mathis is een persoon die graag fysiek contact heeft. Hij moet warmte voelen, genegenheid. Kom ik thuis van het werk komt hij altijd spontaan naar mij toegelopen voor een dikke knuffel te geven. En iedere avond alvorens zij gaan slapen, doen we nog eventjes mee aan knuffeltijd. Ik vertelde jullie vorige week nog dat ik eens blij ging zijn om 2 dagen zonder mini’s te zijn en op adam te komen, wel stiekem mis ik die avondknuffels op zo dagen!

In mijn ogen moet je kinderen opvoeden met warmte & genegenheid. Ze moeten bij hun ouders terecht kunnen voor alles, die oh zo goede band lijkt me super belangrijk. Het geven van knuffels aan je kids, het krijgen van kusjes, moet kunnen toch?

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: