herhaalde zinnetjes

Mama’s meest herhaalde zinnetjes

Ik weet soms niet waaraan het ligt. Het feit dat ik mezelf keer na keer moet herhalen. Dat het lijkt alsof ik tegen de muren spreek, dat er niemand luistert terwijl er toch aanwezigen zijn. Het is soms zo vermoeiend dat kinderen niet altijd luisteren én dat je continue een oogje in het zeil moet houden. Ik heb een paar zinnetjes die ik dagelijks meermaals uitspreek. Tot vervelends toe. Vooral voor mezelf dan, want mijn mini’s hebben weinig of geen last van mijn herhaalde zinnetjes :-).

Mijn meest herhaalde zinnetjes

Mijn persoonlijk lijstje?

Doe door aub

In de ochtend rush gebruik ik dit meermaals. Iedere dag is het een strijd om op tijd op het werk te geraken. Ik heb dan wel flexibele uren, ik probeer toch iedere dag op een fatsoenlijk uur aan te komen, dit om te vermijden dat ik ze ’s avonds te weinig zie. Dus iedere dag doen we ons best om iedereen aangekleed te krijgen, eten te geven en in de auto te geraken. Mathis is een dromer, wordt wakker, slentert naar de badkamer en droomt. Het duurt wat alvorens hij in beweging komt. De enigste optie is vaak hem te helpen. Meestal eindigen we met Amélie die zich helemaal aangekleed heeft – alleen! – terwijl Mathis zijn sokken aanheeft. Mathis heeft alle tijd van de wereld. En eigenlijk mag je hem geen ongelijk geven, gelijk heeft hij! Kinderen zouden geen ochtend rush mogen ervaren, helaas is dat in vele gezinnen ondenkbaar.

Stop ermee

Deugnieterij, elkaar plagen en dingen doen die niet hoeven. Ze kunnen er wat van, vooral omdat ze samen eens zo sterk zijn. Ze spelen heel vaak super goed samen. Maar durven ook al eens kattenkwaad uithalen. Het gaat lang goed maar dan bereiken ze een punt van extase en gaan ze erover. Durven ze net dat stapje te ver gaan. Heel vaak moet ik ze dan duidelijk maken dat hun gedrag onaanvaardbaar is. Of als ze elkaar niet kunnen uitstaan en even elkaar het vuur onder de schenen leggen. Dan moet ik geregeld vragen om ermee te stoppen en vooral om de gemoederen terug te bedaren.

Luister nu eens aub

Soms vraag ik het bijna smekend, om nu eindelijk eens te luisteren en te doen wat mama vraagt. 1x, 2 keer, soms tot 3 keer. Maar dan ontploft deze mama. En dat weten ze maar al te goed. Ik vind het heel belangrijk dat mijn kinderen luisteren, dat ze flink zijn. En in mijn opvoeding streef ik daar dan ook echt naar. Ik vind persoonlijk niets zo vervelend als kinderen die niet luisteren.

Nee

Mama, mag ik nog een snoepje/chocolaatje/speelgoed/Netflix kijken/limonade/…. De hele dag door hebben ze tal van vragen, allen natuurlijk in hun eigen belang. Meer dan eens moet ik hun helaas dat leuke ontzeggen. En ze willen veel, afgaande op hoe vaak ik dat per dag moet zeggen…

Herkenbaar? Hebben jullie zinnetjes die je tot vervelends toe moet herhalen voor je mini’s? Die ze maar niet lijken te horen?

herhaalde zinnetjes

4 gedachten over “Mama’s meest herhaalde zinnetjes

 1. Ik heb nu links en rechts gehoor ondersteuning.

  Dat laat ik ook aan kleintjes zien.

  Maar bij erg slecht luisterende kinderen vraag ik ze samen met mij nieuwe oortjes willen halen bij de dokter en/of het ziekenhuis.

  Ach, ik luisterde vroeger als kind ook al heel erg slecht.

  Ik kan er ook de humor wel van inzien.

  Vrolijke, maar dovegroet,

 2. Hilarisch, ik had het idee een zelfde blog te maken. Want ik hoor me tegenwoordig steeds vaker in de herhaling vallen, zucht. Ga eens op je billen zitten, is hier favoriet.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: