mathis

Mathis 5 jaar update

Ik kijk regelmatig naar mijn zoon en besef iedere keer dat mijn kleuter verdwenen is. Mijn 5-jarige is  zooooo groot geworden en dat in alle opzichten. Hij heeft een serieuze groeispurt gehad, maar is ook als persoon aan het groeien. Hij leert zo veel, is bezig met rekenen, schrijven en leren. Ontdekt cijfers en stelt zich meer vragen. Een boeiende leeftijd. 

Weg sprongetje, hallo knuffelbeer

Een tijdje geleden zat hij nog volop in een ‘sprongetje’ zoals we dat zo mooi zeggen om onszelf te sterken. Hij was onhandelbaar, deed moeilijk, zeurde over alles en had bij momenten zelfs echt een grond mond op. Hij was niet meer mijn knuffelbeer van vroeger. Gelukkig kunnen we dat alweer achter ons laten. Het sprongetje is voorbij, de knuffelbeer is terug.

Hij zit nu in het laatste kleuterklasje en het gaat echt wel heel erg snel. Hij heeft een serieuze groeispurt gehad. Zijn broeken komen tot aan zijn enkels, zijn mouwen tot aan de pols. Het is geen zicht maar zijn kast hing net vol nieuwe broeken. Bij de jeugd is het trouwens de mode om de schoenen tot aan de enkel te dragen, misschien kunnen we die trend doortrekken naar de kleuters. De ‘early adopters’ zoals het in marketing heet 🙂 Dringend dus een shoppingweekendje inplannen, als is het wel zo dat het moeilijker wordt om zonder hem kleren te kopen. Door zijn groeispurt is hij ook wel iets fijner geworden en hij kan enkel nog skinny broeken dragen, de rest hangt maar slapjes rond zijn benen. Dus hij moet zijn broeken tegenwoordig echt wel passen. Bovendien weet hij ondertussen wel erg goed wat hij mooi vindt en vooral wat ook niet.

Ook op kennis gebied maakt hij sprongen om U tegen te zeggen. Het laatste kleuterklasje is duidelijk een groot verschil met de voorgaande jaren. Hij kan al best veel letters schrijven, herkent cijfers, schrijft ze ook (sommige best op een grappige manier). Hij krijgt af en toe zelfs Franse les in de school. Voorlopig vindt hij het allemaal spannend en heeft hij tonnen interesse. Door cijfers te herkennen groeit ook zijn interesse in centjes, mede ook dankzij het winkeltje dat de Sint gebracht heeft. Hij vindt het proces van naar de winkel gaan en betalen fascinerend. Loopt in de winkel rond en somt continue de cijfers op die hij kent. En ondertussen zijn dat er best veel 🙂

Kleine jongens worden veel te snel groot. Het is oh zo cliché, maar alles gaat in zo een recordtempo. Nog eventjes mag ik genieten van mijn kleuter, maar niet lang meer. In september trekt hij alweer de kleuterschool achter zich dicht en stapt hij de grote school binnen. Daar maakt mijn mama hart stiekem een sprongetje voor. Alles komt wel goed, samen ontdekken we de wereld en genieten we van deze leeftijd.

mathis mathis

4 gedachten over “Mathis 5 jaar update

  1. Niet echt een cliché, dat van die tijd die zo snel gaat. Maar ik zeg het zo weinig mogelijk. Ik weet nog dat ik indertijd vond dat oudere mensen er nogal konden over zagen.

    Maar het is inderdaad zo. Dat heb ik bij mijn zoon ook. En die is al lang geen vijf meer.

    😉

  2. Heel herkenbaar! Mijn jongste zoontje is net 6 geworden en zit inmiddels in de lagere school. Dan gaat het nog véél harder vind ik.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: