Mathis aan het woord

Mathis, ondertussen 4.5 jaar is een spraakwaterval. Van verhaaltjes, tot spelen met fantasie tot vooral verzonnen elementen. Het komt er allemaal gelijk niets uit. Ook vandaag nog denkt hij vaak iets te horen wat hij kent en pikt er gretig op in. Zijn één oor is in zijn spel, zijn ander oor hangt precies onder de tafel geplakt. Tussenkomen in gesprekken, liegen, roepen, te veel praten, te weinig als het over school aankomt, het hoort er allemaal bij. één ding is zeker, hij blijft grappige uitspraken doen, versprekingen die een glimlach toveren op mijn gezicht. Zijn eerdere lijst van grappige zinnen vind je hier, hier & hier.

  • Ik wil een vallende ster zien dan wens ik voor jou een nieuwe jas en voor papa een auto. En ik wens een nieuw huisje, in het roze.
  • Sinterklaas is koeken aan het bakken. Sinterklaas is al lang terug in Spanje hoor Mathis: Neenee, ik zie het, de hemel is roze!
  • Mama dat is een watertoren: kan je daar ook vanaf glijden zoals op een glijbaan?
  • Amélie is een meisje en meisjes zijn niet sterk
  • Mama, jongens mogen ook verliefd zijn op jongens dat heeft de juf verteld en ik ben alleeeen maar verliefd op jongens
  • De zus die weer stoten uithaald: Oh My God! Wat doet ze nu weer
  • Mama als jullie trouwen, mag ik dan ook naar het feestje of moet ik naar mammie?
  • Kom eens dichterbij mama, als jij mij een kusje geeft dan doe ik dat voor jou. Onderhandelen op zijn best….

Kinderrijck

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: