kunst

Mathis de kunstenaar

Mathis was een schuchter jongetje, dat niet uit de buurt van mama durfde te gaan. Die iedere tennisles wenend begon en wenend eindigde, die hysterisch was. Die dringend een duwtje in de rug nodig had om wat los te leren komen. En zo belande hij in de tekenles. Amper 4 jaar, maar gezien zijn interesse in tekenen en knutselen een logische bezigheid. Hij dacht er toen wel wat anders over. Vandaag is hij een kleine kunstenaar, alvast in de ogen van mama!

Kleine Picasso

Gelukkig is het de aanhouder die wint. Ondertussen gaat hij met plezier iedere week naar de tekenles. Is hij geconcentreerd bezig met zijn kunstwerkje en is fier als een gieter als wij hem gaan halen. Keer op keer moeten we een foto maken van zijn zelfgemaakte Picasso! Geweldig wat ze in de tekenles uit die kleine kids kunnen halen. Zo creatief, zo mooi en zo inspirerend. Absoluut woonkamer proof. Iedere week opnieuw ben ik verwonderd dat hij dat al zelf kan, tuurlijk met hulp van de juf. Mathis is een kind dat in zijn eigen leefwereld zit. Die verhalen kan bedenken en zich kan laten wegzinken in wat hij bezig is. In de les stimuleren ze hem verder, ze mogen vaak zelf hun kleuren kiezen, hun vormen aanpassen en dus een afkooksel maken dat perfect past bij hun idee.

Hij doet het bijzonder graag en ook in het weekend haalt hij vaak zijn creatieve geest boven. Kom ik thuis met de boodschappen, begint hij de dozen aan elkaar te plakken, maakt kijkgaatjes en beleeft samen met zijn zus de tijd van zijn leven. Vindt hij een papiertje, begint hij te knippen, te plakken en binnen de kortste keren heeft hij een master stukje gemaakt. Zalig om de inleving te zien. En oprecht fier is hij, keer op keer.

Herinneringen voor altijd

Ondertussen heeft hij al een hele berg aan kunstwerkjes. Ik kan niet meer kiezen wat het mooist is en wat ik wil tentoonstellen en wat opgeborgen moet worden. Jammer genoeg kunnen we niet alles bijhouden. Dé oplossing? Een foto album met al zijn knutselwerken. Een hele mooie herinnering voor later.

Ik heb mijn foto album bij Smartphoto gemaakt. Ik kan hun alleen maar aanraden! Ongelooflijk veel keuze in formaten van fotoboeken en mogelijkheden: harde kaft, zachte kaft, met foto of misschien in het leer? Ik koos voor een XL versie met een harde kaft mét een gepersonaliseerde foto erop & titel. Een album maken vergt altijd wat tijd van mama. Eerst moet je op zoek gaan naar de beste foto’s, deze selecteren en dan is het tijd om te beginnen met het echte werk. Meestal ontbreekt het mij altijd aan moed om er leuke opschriften bij te plaatsen, maar daar laat ik wat ruimte voor open. Op een dag als ik eens wat extra veel tijd heb, kan ik dan wat notities bijschrijven in hun albums.

Zijn album staat vandaag nog op de kast, iedereen die binnenkomt wordt erdoor aangetrokken en ik vind het zo leuk om iedereen te tonen wat Mathis allemaal in zijn mars heeft. En ook mijn kleine man is er maar al te fier op.

Bovendien ben ik zo’n mama die ieder jaar een leuke album maakt van de belevenissen van dat jaar. Ik ga altijd leeftijdsgebonden te werk. Dus Mathis heeft al albums van alle jaren. Leuk om terug te zien. Ik ben terecht fier op mijn maar vooral zijn kunstwerk!

Maken jullie ook albums? Gaan jullie ook met deze tip aan de slag?

 tekenles tekenles tekenles tekenles tekenles tekenles tekenles

5 gedachten over “Mathis de kunstenaar

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: