veranderen van school

Mathis en Amélie veranderen van school #spannend

Niet alleen verhuizen we eind deze maand, ook nemen Mathis & Amélie afscheid van hun vrienden & vertrouwde school omgeving. Zij starten vanaf 1 september op een nieuwe school. Dat was zelfs helemaal niet voorzien, maar soms vallen puzzelstukjes beter in elkaar dan je ooit had kunnen denken. Een beslissing die we trouwens samen met de kinderen genomen hebben, veranderen van school doe je niet zo maar!

Zouden we of toch maar niet?

We waren het eerst echt niet van plan. Mathis had er ook echt schrik voor, hij wou heel graag verhuizen maar niet van school veranderen. Zijn vriendje was vorig schooljaar van school veranderd en hij vond het toch wel super jammer dat hij weg was. We gaven er verder geen aandacht meer aan tot we op een dag nog eens langs het nieuwe huis passeerden. De kids ontdekten de school en merkten op dat deze wel heel dichtbij is. En of ze dan met de step konden gaan? Wel euh als de school op 150m ligt is zelfs een step amper de moeite, maar ja dat gaat! En samen met de zus op school – vandaag moeten we op 2 plaatsen gaan. Ja, dus ook minder lang in de opvang. En s morgens later vertrekken want minder rondrijden én het huis ligt dichter bij het werk.

Toch wel heel erg veel voordelen.

We besloten samen om een vrijblijvend bezoekje te brengen, de kids moesten de beslissing nemen. Mathis begon al snel te twijfelen – nog voor ons bezoek-, Amélie was resoluut. Een stomme school. We besloten er niet te veel op in te gaan en af te wachten tot ons bezoekje. Wij zorgden er wel voor dat we hun beslissing steunden en klaarstonden voor het steuntje in de rug, voor welke beslissing dan ook – positief of negatief. Al moet ik zeggen dat ook wij meer en meer de voordelen begonnen in te zien.

Wij veranderen van school!

Na het bezoekje waarbij wij trouwens over enthousiast waren, legden we de puzzelstukjes op tafel. De kids mochten vuren: wat vond je positief? Wat negatief? Zij zagen heel veel voordelen in de nieuwe school. Verrassend hoe ‘volwassen’ ze er voor hun leeftijd over spraken. Hoe ze effectief wel zelf de voordelen inzagen van de switch. Er was maar één negatief punt, het missen van de vrienden. Maar ook een belangrijk punt.

Het grote voordeel is wel dat ze hun beste vrienden op verschillende hobby’s tegenkomen. Dus ze moeten niet echt echt afscheid nemen van hun. Dus wij gaven het spreekwoordelijk duwtje in de rug, om te springen en te kiezen voor een nieuwe school, nieuwe vrienden en een nieuwe omgeving. Met zo veel voordelen en vooral meer tijd. We vinden het allemaal spannend…

Maar eerst dit jaar nog goed eindigen, we hebben alvast een afscheidscadeautje voor de vrienden in de maak…

veranderen van school

3 gedachten over “Mathis en Amélie veranderen van school #spannend

  1. Ooh zo’n grote stap! Voor een kleutertje misschien nog iets gemakkelijker dan voor een lagereschool kind? Wel fijn dat ze hun vriendjes kunnen blijven zien op de hobby’s. Veel succes in september!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: