muurklimmen

Mathis ging muurklimmen

Het is alweer een hele tijd geleden maar zeker en vast een blogberichtje waard! We zijn gaan muurklimmen met Mathis en dat was echt een super uitstapje. Een aanrader. Amélie was net te klein maar Mathis beleefde een leuke namiddag, net zoals zijn papa. Iets met mannen en macho gedrag?

Met een 6-jarige muurklimmen

Mathis is absoluut geen lefhebber, in onbekende situaties kruipt hij meestal in een hoekje of achter mijn rug. Dus we hadden niet veel hoop voor het muurklimmen. We dachten dat hij dat nooit ging durven, maar toch waagden we het erop. Samen met een groep vrienden. Een indrukwekkende klimhal en met toch wel erg hoge klimmuren. We waren met meerdere kinderen, maar Mathis was de jongste. Peer pressure of niet willen onderdoen? Hij wou het toch graag proberen. Dat alleen al vonden wij een geweldige stap vooruit van hem.

In het algemeen merk je wel dat hij meer op ontdekking gaat, hij durft meer, probeert meer. Niet alleen naar activiteiten, ook met het eten durft hij mij al eens vaker verbazen. Ik vind het verrassend om te zien hoe een 6-jarige op ontdekking gaat in de wereld.

Muurklimmen like a pro

Helaas heb ik het grootste gedeelte van zijn klimavontuur gemist, Amélie slaapt nooit namiddag maar inderdaad behalve toen. Deze mama zat dus vast in de auto met een slapende dochter die voor het eerst sinds lang een super dutje deed. Ik heb me laten vertellen dat hij aarzelend begon, maar wetende dat hij vast hing aan zijn papa gaf hem vertrouwen. Hij klom redelijk enthousiast naar boven én nog eens én nog eens. Hij zocht zelf zijn weg en de papa zorgde voor het spreekwoordelijk duwtje in de rug. Dankzij een beetje meetrekken geraakte hij zonder al te veel problemen tot aan de top.

Alleen het naar beneden zakken was wat moeilijker, hij liet zich vooral hangen en opvangen door de papa, maar daar dienen papa’s voor toch? En deze mama? Die stond erbij en keek ernaar, verbaasd 🙂

muurklimmen

muurklimmen

 

Eén gedachte over “Mathis ging muurklimmen

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: