Mamablog Lego Booster

Mathis in de ban van Lego Booster

Mathis kreeg bij zijn verjaardag de Lego Booster cadeau van ons. Ik kan niet anders dan hierover bloggen want ik heb hem zelden zo enthousiast gezien. De Lego Booster geeft uren bouwplezier, maar haalt ook de creativiteit in je mini naar boven – inclusief gebruik van de tablet. Lego bouwen anno 2.0 dus.

Lego Booster op de wishlist

Mathis had de Lego Booster zelf gespot in de speelgoed magazines en wist goed wat hij voor zijn verjaardag wilde krijgen. En als je wilt dat ze ermee spelen, kan je maar beter kopen wat op die wishlist staat. Zonder al te veel te informeren bestelde ik de Lego Booster. Dus bij deze eerst een grote warning voor alle mama’s en papa’s…

Het kopen van Lego Booster kan het kopen van Ipad tot gevolg hebben….

Heel enthousiast mocht Mathis in de ochtend zijn cadeau openmaken en natuurlijk kon hij niet snel genoeg starten met bouwen. Helaas, deze mama had iets over het hoofd gezien… Om te starten met bouwen moet je een app installeren. Wij hebben, beter gezegd hadden, 2 Ipad’s in huis. Ok, niet meer de nieuwste exemplaren maar ook niet om te zeggen dat ze stokoud waren maar ja, troubles. De app van Lego Booster was op geen van beide Ipads verkrijgbaar, niet op de pc, niet op de gsm. Daar stonden we mooi, met een kei leuk cadeau waar hij niet mee kon spelen. Tranen stapelden zich al snel op en dus zag deze mama geen andere uitweg…

Met toch een beetje lood in de schoenen dan maar naar de winkel voor een nieuwe Ipad. Mathis had opeens wel een heel groot cadeau gekregen van ons… Zure centjes, dat wel.

Bouwen maar

Dat hij zo enthousiast was maakte veel goed (maar laten we eerlijk zijn, niet alles :-)). Hij heeft echt een paar dagen gebouwd om zijn eerste versie, de robot te maken. En toen hadden we nog het voordeel dat alle stukjes in zakjes met nummers zaten. Hij is nu op een leeftijd waar hij behoorlijk zelfstandig kan bouwen, met minimum tussenkomst van ons. Wat maakt dat hij dubbel zo fier is op zijn eindresultaat.

Ik moet wel zeggen dat wij erg onder de indruk zijn van de Lego Booster en bijhorende app – vandaar dit blogje (not sponsored dus!!). Geen boekjes of blaadjes meer, nee je mini bouwt aan de hand van de app. Bouwen in combinatie met programmeren. Laat bvb. je poes miauwen, stappen of je robot rijden, muziek maken of gekke teksten zeggen. Jouw mini bepaalt wat er gaat gebeuren.

Uitgespeeld? Afbreken en een nieuw figuurtje maken! Van de robot tot de poes, een kraan of gitaar.

Afbreken en bouwen en afbreken

Het bouwen, daarover is hij vooral zo enthousiast. Niet lang nadat zijn robot klaar was heeft Mathis hem afgebroken, om vervolgens de gitaar te maken. Die was hij dezelfde dag nog beu en zo zijn we aan de kat geraakt.

De Lego Booster is zeker geen goedkoop speelgoed, maar als ik zie hoe leuk Mathis het vindt én hoeveel uren hij er al aan gebouwd heeft, is dit echt wel meer dan zijn geld waard. Een leuke ontdekking.

Mamablog Lego Booster Mamablog Lego Booster Mamablog Lego Booster Mamablog Lego Booster Mamablog Lego Booster

2 gedachten over “Mathis in de ban van Lego Booster

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: