flikflak

Mathis leert omgaan met tijd

Dat Mathis veel bezig is met cijfers schreef ik al eerder. Ook de klok vind hij een fascinerend iets. Het tijdsbesef begint langzaam maar zeker te komen. Eerder schreef ik al over onze wekkerradio nono, die hem helpt om te begrijpen wanneer hij mag uit zijn bed komen en wanneer het nog slaaptijd is, vandaag gaat hij verder. 

“Het is 7 uur”

Als je tegen Mathis zegt dat hij over 10 minuten moet gaan slapen of dat we over 5 minuten vertrekken naar school, kan hij best boos worden. 5 minuten, 10 minuten, hij begreep er niets van. Hij wist alleen dat dat niet lang duurde. We merkte dat hij er meer en meer door gefrustreerd geraakte en best ook wel boos. Langzaam aan probeerden we hem de wijzers van de klok te tonen. Dat, samen met zijn boek (lees hier), voorkwam heel wat woede aanvallen.

Dé manier om hem altijd tijdsbesef te geven, was een horloge! En hoe kan je een kleuter meer plezier doen dan een exemplaar van Flik Flak. Wat een nostalgie! Hij heeft hem nog niet uitgedaan, doucht ermee en gaat er zelfs mee zwemmen, ook dat vindt hij geweldig. Dat het mee kan onder water… Ondertussen weet hij bepaalde tijdszones als nooit tevoren. Als hij opstaat weet hij dat het 7u is, rond 8u moet hij op school zijn, om 17u is papa daar en rond half 8 is het tijd om terug naar boven te gaan. Hij geraakt er snel mee vertrouwd.

Ook op zoek naar een leuk exemplaar voor je mini?

  1. Zorg dat alle cijfertjes van de klok erop staan – Enkel de 3-6-9-12 is te moeilijk te begrijpen
  2. Kwaliteit en degelijkheid zijn key voor roekeloze mini’s die overal in en aan hangen
  3. Let op het bandje zodat het goed bevestigd kan worden en niet stoort

Mathis zijn exemplaar komt van bij Horloge.be, het online walhalla voor uurwerken. Het gamma is zo uitgebreid voor zowel je mini’s, jezelf als je lief. Voor de mini’s kan je kiezen uit super leuke, stoere of zeer girly modelletjes van Flik flak, maar ook Ice Watch, Esprit, Casio, … En mama’s, ook voor ons is deze site het bezoeken waard. Ik heb alvast enkele leuke modelletjes gespot van Marc Jacobs die sinds recent op de wishlist staan.

flikflak flikflak flikflak flikflak flikflak flikflak

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: