Mathis, mijn superheld, mijn zoon

Mijn kleine superheld! 4 jaar & meestal in vorm, de liefste, zachtste knuffelbeer ever. Valt iedereen in de armen om knuffels en kusjes uit te delen. 4-jaar is een leeftijd waarop alles wat makkelijker begint te gaan en precies dat hij dat zelf ook voelt.

Hoe het leven van een 4-jarige eruit ziet?

  • Zelfstandigheid for life! Ik Ik Ik Ik, het meest gehoorde woordje ever. én nog gemakkelijk ook! Ondertussen kleed hij zich volledig zelfstandig aan, hij smeert zn boterhammetjes zelf, doet zelf zijn gordel in de auto aan, … een gemak!
  • Waarom? Alles in vraag stellen, maar dan ook echt alles en op je antwoord nog eens waarom vragen. én heel soms wou ik dat ik een wandelende encyclopedie was, want als je geen antwoord weet, vraagt hij nog eens waarom je het antwoord niet weet.
  • Mama: Als ik jullie zeg dat ik mama 30-40-50x per dag hoor (en ik zie ze heus niet lang op een dag) overdrijf ik echt niet. Mama kom je helpen, mama kom je spelen, mama kom je langs mij zitten, mama mag ik dit, mama mag ik dat, mama, mama, mama,…
  • Selectieve doofheid: Hij kan zo geconcentreerd bezig zijn ahum dat hij niets of niemand hoort! Bvb met tv kijken, met kleuren, met spelen, met luieren. Je kan dan tegen hem praten, maar krijgt gegarandeerd geen reactie. Aan de andere kant als wij aan het praten zijn, mag je er zeker van zijn dat hij alles hoort en 99% zekerheid dat hij iets opvangt en even zijn mening komt delen.
  • Selectief vergeten: Oeps, sorry mama, ik was dat vergeten. Waarna je een knuffel krijgt en dus geen mogelijkheid hebt om nog boos te worden op hem.
  • Drama queen on the run: Ik lust dat niet *ween ween* – dagelijkse show gratis en voor niets tenzij het spaghetti bolognaise is. Of je moet gaan slapen, allemaal magische woorden die spontaan tranen in de ogen teweeg brengen.
  • Koek: Hét magisch woordje bij uitstek, dat bij alles werkt. Ik durf er wel eens mee dreigen dat als hij echt niet luistert, hij geen koek mag hebben die dag & een dag zonder koek is een dag niet geleefd voor Mathis.
  • Sorry: Zijn woordje bij uitstek voor alles dat hij mis doet, meestal gevolgd door “ik zal het nooit meer doen”, wat hij dus de dag erna wel weer gewoon doet
  • I love you: Of hoe Mathis mama haar hart doet smelten.

  

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: