metime

Me-time in 2017

Bij de start van het nieuwe jaar had ik mij voorgenomen om in 2017 ook eens wat meer aan mezelf te denken, me-time. En dat vertaalde zich in 3 doelen van 2017: de 10 miles van Antwerpen lopen en zo mijn eerste sportiefste uitdaging ever te vervolledigen, meer reizen & meer aan mezelf denken. En dit laatste omvat alles. 

Ben ik egoïstisch?

2017 wordt mijn jaar. 2017 gaan we wat meer aan onszelf denken, niet egoïstisch maar juist een betere mama worden. Het komt er weinig van, zo eens een dagje verlof nemen voor mezelf of op zaterdag eens even spontaan wat tijd voor mezelf vinden. De weekdagen zijn zo druk, zie ik mijn mini’s zo weinig, dat ik mezelf schuldig zou voelen moest ik een dagje verlof nemen zonder mini’s. En toch voel ik dat het tijd is om af en toe hier toch terug de puntjes op de i te zetten. Soms staat mijn geduld op het randje, soms zinkt mijn moed me in de schoenen en heel soms verlies ik mijn geduld wel eens. Zo nu en dan is het tijd om er eens de stekker uit te trekken, om even de deur achter mij toe te trekken en wat tot mezelf te komen. Zo kan ik alleen maar een betere mama zijn én mezelf niet verliezen – ook belangrijk vandaag de dag.

Wat tijd voor mezelf wilt zeggen?

  • Sporten: tijd maken om te sporten. Want ja, ik heb ook nog te vaak het excuus dat ik geen tijd heb om te sporten. Ik wil geen tijd met mijn mini’s verliezen, moet nog een berg rommel opruimen, eten koken en meer van dat. Maar weet je? De was en plas kan heus wel wachten, ze gaan letterlijk niet lopen. En mijn tijdsverlies met mijn mini’s? Die beperk ik door te lopen zodra zij slapen of te gaan alvorens zij wakker zijn. Efficiënte is our middle name. Gaan lopen helpt mij om even eens aan helemaal niets te denken, om te genieten van wat ik zie en ja, om heel hard af te zien. En nee, ik vind sporten echt niet altijd fijn, soms gaat het gewoon van geen kanten. Maar zomerse voorjaarsdagen geven tonnen energie.
  • Shoppen: Welke mama wordt nu niet blij van shoppen? Hét summum van wat me-time – voor mij althans. Ik werk in de stad dus de verleiding is er groot, ik kan iedere middag wel even naar een winkel gaan maar dat proberen we te vermijden. Ik ben trouwens zo het soort shopper dat graag minder vaak gaat, maar wel drie keer zo veel koopt in die ene keer. En nee, dat hoeft helemaal geen shop namiddag te zijn, doelbewust naar een winkel rijden en je slag slaan. Het gevoel van een shoppingtas die uitpuilt, daar doen we het voor.
  • Quality time: in de vakanties gaan de kids geregeld bij de (over)grootouders slapen. Dat biedt opportuniteiten. Een etentje met mijn hubby, wat relaxen in de zetel, eens genieten van stilte of een bad. Heerlijk. Even zelf kiezen wat de avond brengt en niet na het werk naar huis moeten racen om zo snel mogelijk thuis te zijn.

Na een me-time momentje, kan ik er terug tegen aan. Ik kan Amélie haar 2,5 jarige grillen aan, ik kan Mathis zijn sterke wil omzeilen, mijn hoofd is leeg. Helemaal klaar om mij te laten veranderen van Transformer naar prinses naar Bakugan liefhebber.

metime metime metime metime

Eén gedachte over “Me-time in 2017

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: